Для порятунку будинку в Луцьку потрібно більше півмільйона гривень

Для порятунку будинку в Луцьку потрібно більше півмільйона гривень
Мешканці будинку №14, що на проспекті Відродження, просять виділити близько 600 тисяч гривень для капітального ремонту водовідведення, бо в дощ добираються до квартир майже «вплав».

Звернення розглядали 21 серпня під час комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Як розповів голова комісії Роман Бондарук, жителі звертаються лише до цієї комісії вже вчетверте. Проектно-кошторисна документація для початку робіт вже готова. Єдине чого бракує – коштів для ремонту.

Один з мешканців будинку розповів, що їхній будинок знаходиться на найнижчій точці у районі. Відтак, до нього під час дощів вода стікається майже з шести гектарів навколишньої території.

Топить не лише підвали, а й прохід до під’їздів. Висота води перевищує бордюри, а стікати їй нікуди.

«Цей будинок знаходиться у самому низу. Навколишні будинки на підвищенні, всі зливові води з площі, з будинків, які знаходяться навколо, попадають на цей будинок. Зливова каналізація там при будівництві не була передбачена. Там всього-на всього один зливовий пройом на Відродження, 14», - каже директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький.

Чиновник каже, що для залагодження проблеми необхідно 602 тисяч гривень. Втім, зі слів начальниці управління фінансів та бюджету муніципалітету Лілії Єлової ,грошей у бюджеті для робіт немає.

Однак, за наполяганням членів комісії, бюджетні видатки планують переглянути і принаймні частково почати роботи вже восени. Адже зі слів Кубіцького, підтоплення загрожує руйнуванню фундаменту і стін будинку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для порятунку будинку в Луцьку потрібно більше півмільйона гривень
22 серпень, 2012, 13:05