Волинських селян запрошують стати авторами Вікіпедії

Волинських селян запрошують стати авторами Вікіпедії
Українські вікіпедисти закликають долучитися до редагування статей у Вікіпедії про теперішні та колишні села України в рамках Місяця українського села.

Про це 22 серпня пише Gazeta.ua.

В Україні нараховується 28 450 сіл і про кожне з них є окрема стаття в україномовному розділі Вікіпедії. Проте, багато таких статей містить мало інформації. До того ж в Україні зникло багато сіл: вони були приєднані до крупніших поселень, були знищені під час воєн і не відновлені, або були переселені як малоперспективні чи при будівництві різних промислових об'єктів.

Дописувачі української Вікіпедії з нагоди Дня Незалежності України проводять Місяць українського села з метою покращення статей про наявні, а також створення та покращення статей про колишні села України.

Тому українські вікіпедисти закликають істориків, краєзнавців, усіх небайдужих долучитися до Місяця українського села, який триватиме до 17 вересня цього року.

Це можна зробити зареєструвавшись у Вікіпедії та перейшовши на сторінку місячника, де Ви можете включити себе до списку його учасників, переглянути статті, які вже покращені та побачити яким чином це зроблено. Сміливо доповнюйте статтю про будь-яке українське село, після чого включіть її до списку статей, які покращені протягом місячника на сторінці цього проекту, а на сторінці обговорення доповненої Вами статті поставте відповідний шаблон.

Кожен також може завантажити зроблені ним фотографії до ВікіСховища, і таким чином допомогти в ілюструванні статей про села України.

Довідка

Українська Вікіпедія займає 14-те місце за кількістю статей серед 284 мовних розділів цієї он-лайн-енциклопедії, в ній налічується більше 396 тисяч статей, а кількість зареєстрованих користувачів, які протягом останнього місяця зробили щонайменше одне редагування складає трохи більше 1800.
Вікіпедія - волонтерський проект і долучитись до її редагування може кожен, хто має доступ до інтернету. Технічно забезпечує роботу Вікіпедії та низки інших вікіпроектів "Фонд Вікімедіа", представництвом якого в Україні є громадська організація "Вікімедіа Україна". Серед завдань організації є популяризація Вікіпедії, розвиток спільноти редакторів та залучення добровільних пожертв на ці цілі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.