Найбільш проблемні сім’ї Луцька мешкають на «40-А», «Балці» та «Привокзальному»

Найбільш проблемні сім’ї Луцька мешкають на «40-А», «Балці» та «Привокзальному»
На обліку у Луцьку перебувають. 224 сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах. В них виховують 471 дитину.

Про це йшлося сьогодні під час засідання «круглого столу» у Луцькому ЦНАПі на тему: «Організація дієвого партнерства державних, громадських та благодійних організацій для вирішення проблем сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах».

У 137 родинах проживають 163 дитини-сироти. Також в місті зараз мешкає 82 сім’ї-переселенців (131 дитина) та 806 сімей учасників АТО, де виховується 861 дитина.

«У Луцьку - 87% дітей-сиріт виховується у сім’ях. Найбільш проблемні мікрорайони Луцька: 40-А, «Балка», «Привокзальний», «Львівська», «Вересневе», - розповіла директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

«До кінця наступного року буде реконструйовано садочок, на півтори тисячі квадратів) під Центр реінтеграції саме для дітей із особливими потребами. Планували цього року, але 70 мільйонів, що необхідні, цього року є загальніші потреби, як-то добудова школи №27, ремонт доріг», – поділився планами на майбутнє заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

І хоча «заборгованості із виплати соціальних допомог – немає», – як розповіла заступник директора департаменту соцполітики ЛМР Тетяна Корецька, – проблем вистачає. І найболючіша проблема - фінансування.

Аби легше було вирішувати спільні питання, шукати гроші, організовувати акції громадські організації підписали Меморандум про співпрацю.

Представники влади закликали їх інтенсивніше подавати соціальні проекти на різні конкурси.

«Торік у Луцьку діяло 5 проектів на загальну суму 28 млн грн.», - розповіла начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності ЛМР Віра Кудрявцева.

Також представникам громадських організацій нагадали, що є ще тиждень часу, аби подати свій проект на конкурс «Місцевих ініціатив». Максимальна сума, яку можна отримати, якщо ваш проект пройде голосування та його підтримають депутати міськради - грати - 50 тисяч гривень. 10% із цієї суми мають вкласти ініціатори. Загальна сума фінансування цього року – півмільйона.

Нагадаємо, торік 71 учасник подав проекти на цей конкурс. З них – 50 інціатив підлягали умовам конкурсу та відповідали сумі передбаченого бюджету. З них реалізовано – 11.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Найменш проблемнi - в Царському селi
Відповісти
Весь народ живе проблемно з такою злодійською владою ,нема проблем у чиновників ,які можуть собі позволити дерибанити гроші держави ,а іх всьог 5% ,і цікаво,чи довго ще народ буде цей безпредел терпіти ?
Відповісти
Зека в 2010-му в президенти вибрали, а місцевих феодалів в парляменту, то нема чо` ремствувати.
Відповісти
Якби влада не тільки створювала комусь робочі місця соціальні а дійсно займались такими сім"ями . П"яз=нки процвітають і все. А де робои гроші одні лахатрон або мінімалка за яку вижити неможливо
Відповісти
В проблемних сім"ях виховуються 471 маленький лучанин ? служба Шульгана допоможе їм розпрощатися з проблемною країною, а сам він в якості волонтера буде навідувати покинутих батьків..
Відповісти
Останні новини
Найбільш проблемні сім’ї Луцька мешкають на «40-А», «Балці» та «Привокзальному»
13 квітень, 2016, 14:25