На Волині в суді наркоторговець не визнав своєї провини

На Волині в суді наркоторговець не визнав своєї провини
Обвинувачений уже був п’ять разів судимий. Цього разу правоохоронці звинуватили його у незаконному продажу наркотичного засобу, для оперативної закупівлі якого залучався підставний покупець.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому органами досудового розслідування протиправних діянь не визнав повністю, - повідомляє Kowel.com.ua.

Суду показав, що з особою, яка за матеріалами провадження значиться під прізвищем «Самрук», знайомий давно, підтримує з ним дружні відносини, часто зустрічається. Знає його як наркозалежну особу. Він підтвердив, що дійсно зустрічався з даною особою того дня, однак будь-яких наркотичних засобів йому не збував, а зустріч була зумовлена тим, що той брав у нього в борг кошти. До вчинення тих дій, про які зазначено в пред’явленому обвинуваченні, взагалі не причетний та не має до цього жодного стосунку, справу вважає сфабрикованою. Виступаючи з останнім словом, просив суворо його не карати.

Свідок «Самрук» суду показав, що працівниками міліції йому було запропоновано взяти участь в проведенні оперативної закупівлі наркотичного засобу, на що він погодився. У присутності двох понятих йому вручили 150 гривень та разом із ними він поїхав до обвинуваченого і придбав у нього за ці кошти четвертину таблетки «SUBUTEX», після чого пішов у двори будинків, які знаходились поряд. Протягом п’яти хвилин до нього підійшли працівники міліції з понятими, яким він видав придбаний наркотичний засіб.

Суд врахував те, що обвинувачений не вперше притягується до кримінальної відповідальності, в тому числі й за злочини, пов’язанні з незаконним обігом наркотичних засобів, має не зняту та непогашену судимість, мав захворювання серця, його матір є інвалідом ІІ-ї групи та потребує постійного стороннього догляду, а він сам страждає психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання канабіоїдів та перебуває на обліку в нарколога з 2002 року.

Також суд вирішив заставу в сумі 109 600,00 гривень після набрання вироком законної сили повернути заставодавцю.

Обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років 6 місяців з конфіскацією майна, яке є його власністю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині в суді наркоторговець не визнав своєї провини
13 квітень, 2016, 17:08