Бунт в Луцькому СІЗО: офіційний коментар. ОНОВЛЕНО

Бунт в Луцькому СІЗО: офіційний коментар. ОНОВЛЕНО
13 квітня 2016 року близько 22 години 10 хвилин в Луцькому слідчому ізоляторі допущено масові заворушення та групове членоушкодження ув’язнених.

З метою тиску на адміністрацію установи для послаблення режиму тримання, отримання непередбачених законодавством пільг та переваг ув’язнені камер внутрішніх постів №№ 4,5,6 стукали в двері камер, викидали з камер особисті речі, виливали воду, підпалювали особисті речі, пошкоджували майно камер, - повідомляє прес-служба управління ДПтСУ у Волинській області.

В результаті протиправних дій 26 ув’язнених нанесли собі членоушкодження у вигляді різаних ран передпліччя рук. Для надання медичної допомоги прибували 3 карети швидкої медичної допомоги. Трьох ув’язнених було доправлено до лікувального закладу МОЗ України. Після надання кваліфікованої медичної допомоги ув’язнені повернуті в слідчий ізолятор.

Після проведення роз’яснювальної роботи протиправні дії ув’язнених були припинені власними силами приблизно в 23 год. 50 хв. Сили та засоби поліції та інших правоохоронних органів не задіювались.

Цілісність камер не порушена, всі ув’язнені залишились у своїх камерах.

Фізична сила і спеціальні засоби до ув’язнених не застосовувались. Травм і тілесних ушкоджень співробітники не отримали.

На місце події прибули керівництво управління ДПтС України у Волинській області, прокуратури Волинської області, ГУ Національної поліції у Волинській області та слідчо-оперативна група Луцького відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області.

За словами заступника начальника управління Юрія Безушкевича, це було вчинено з метою тиску на адміністрацію та з метою послаблення умов тримання в'язнів та отримання непередбачених законодавством пільг.

Інформацію про те, що ув'язненим не передавали харчі та лише за окрему плату дозволяли бачитися з рідними, спростовує. Крім того, додає: бунтівників ніхто не бив і водою не утихомирювали.

На даний час надзвичайну подію локалізовано, оперативна обстановка в слідчому ізоляторі контрольована, всі ув’язнені перебувають на своїх місцях.

За даним фактом проводиться службове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Інформацію про те, що ув'язненим не передавали харчі та лише за окрему плату дозволяли бачитися з рідними, спростовує"


ага просто так бунт піднявся....
Відповісти
ти там сидів,що так все знаєш? якщо ні,то нащо фігню пишеш?
Відповісти
А те що воно горіло нічого не пише,а горіло досить нормально
Відповісти
А те що гвардію підняли теж непищуть до 5ранку були в частині
Відповісти
я там був! це катівня!
Відповісти
Останні новини
Бунт в Луцькому СІЗО: офіційний коментар. ОНОВЛЕНО
14 квітень, 2016, 11:14