Нас поливали водою з брандспойтів, - в'язень Луцького СІЗО

Нас поливали водою з брандспойтів, - в'язень Луцького СІЗО
Вчора в Луцькому СІЗО підсудні підняли бунт. Нагадаємо, близько 22-ї години 13-ого квітня ув'язнені скоїли масові заворушення та різали вени. Тілесні ушкодження отримало 26 в'язнів, з них трьох госпіталізували. Загалом у бунті взяли участь майже 70 в'язнів із 160.

Редакції ВолиньPost вдалося поспілкуватися із одним із затриманих, який вже досить тривалий період перебуває в Луцькому СІЗО.

Чоловік розповів про зовсім іншу сторону подій.

"Це тільки офіційна версія, і вона не відповідає дійсності. Вчора поливали з брандспойтів, посилаючись, що пожежа. Пожежі не було, диміли ватні речі. Я особисто бачив, як в деяких камерах води було по коліна. Просили, щоб людей переселили в сухі камери, щоб вони ніч переночували. Нікого не переводили і реакції не було", - розповів він.

За словами в'язня, бунт розпочався через те, що адміністрація СІЗО порушувала правила утримання, посилюючи тиск на в'язнів.

"Управлінню слідчим ізолятором виділяються кошти на утримання в'язнів. Розміри цього утримання не співпадають із тими, які мають бути", - розповів він.

"Ми закриваємо очі на те, що нас неналежно утримують, і просимо їх закривати очі на те, що привозять нам рідні. Вони ж апелюють законом, що домашню їжу не можна передавати через можливість отруєння. А чому не можна? А перловку і варені огірки можна? Коли постають ці питання, вони нам кажуть: згідно чинного законодавства. Тоді, згідно чинного законодавства, дайте нам те, що нам належить. Тобто ви просите нас закривати очі на ваші порушення, але нам ніяких поблажок немає. Це гра в одні ворота, - нарікає в'язень. - В нас є роздруківки нашого раціону, ми знаємо, що на м'ясо виділяється кілька десятків тисяч. Це тобто кожному - по 80 грамів. Але нас годують куркою, кістками, шкури плавають, а в супах взагалі нічого немає".

За його словами, підсудні та адміністрація СІЗО вже намагалися разом дійти компромісу.

"Вони до нас приїжджали на розмову, але кожен раз нас обманюють. Люди пишуть скарги, але з СІЗО вони не виходять. Відправні номера приносять фіктивні - ніби вийшов лист, а він насправді не вийшов.
В свою чергу вони зібрали всі скарги тих, хто пише, і останні два дні почали до цих людей упереджено ставитися - писати рапорти, робити стягнення", - розповідає чоловік.

Крім того, за словами ув'язненого, з приходом нового тимчасово виконуючого обов'язки начальника СІЗО Тараса Крука ситуація загострилася ще більше.

"Цей новий начальник СІЗО лише виконує обов'язки. З його приходом все змінилося в гіршу сторону, тому що коли знаходиться людина, яка безпосередньо на посаді, він несе відповідальність. Цей же відповідальності ніякої не має, тому що він поки придивляється. До чого ти придивляєшся? Останній місяць всі відділи - режимний, оперативний, перший зал - всі чотири людини виконують обов'язки. Тут нема людини, яка була б на посаді", - розповідає підсудний.

Між тим заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Юрій Безушкевич заявляв, що затриманих заспокоювали лише словами і до них не застосовували воду із пожежних брандспойтів.

Крім того зазначив, що за період його роботи - а це майже два десятки років - такий бунт трапляється вперше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прийшов собі журналіст і взяв інтервю у зека в камері ХА-ХА
Відповісти
Тупий чи шо? можна подзвонити тим, хто сидить, це не секрет
Відповісти
тобо телефон у камері є а жратви, спртного немає? щось всеодно не сходиться?
Відповісти
Нормальні громадяни ходять на роботу і ведуть законослухняний спосіб життя, а не сидять в СІЗО.
Ціково було б подивитись яби злочинець вчинив злочин спричинивши горе вищевказаним порядним громадянам, а потім в СІЗО почувати себе як в санаторії (червона ікра, в раціоні одне м'ясо, ще й би гроші за це злочинцю платили)
Відповісти
поїдь у Норвегію подивитись як вязні сидять в тюрмі. заридаєш
Відповісти
Ти чучундра.Не знаєш нічого то і не пиши.Побув би ти там я би тоді побачив якби ти тоді заговорив.
Відповісти
А вам не здається, що наша Феміда може і невинного туди запроторити?
Відповісти
Наш суд самий гуманний суд в світі. Вони швидше випустити можуть ніж посадити.
Відповісти
В 90-х роках в'язні також хотіли влаштувати бунт бо через ,домашні, передачки потрапляли наркота і спіртне.Робіть висновки.
Відповісти
ти зовсім хворий? бачив телефон в хаті в луцькому сізо? кіно надививився? там всі дачки так шмонають що запретів майже нема,а телефон взагалі бред,хіба хтось з продольних пронесе...
Відповісти
Не гвади телефони в хатах є і це не таємниця а не знаєш не пиши в мене тільки одне питання чому те бидло яке сидить в сізо кормить держава а за свого школяра щоб йому дали перекусити я змушений платити сам
Відповісти
іди в сізо. тебе накормлять по самі помідори
Відповісти
Сам не гванди,телефонів в хатах нема,ну не було ще рік назад....а подзвонити,передати можна знайти спосіб...не лічи мене на рахунок телефонів,це сізо а не лагерь...тим більше,луцьке сізо - красне,поправте мене якщо щось зміни
Відповісти
Скажу як знаючий. Кормлять гамно усе розкрадається.гнила капуста гнила риба.2 роки тому телефонів небуло.крім хліба їсти нічого практично їсти неможна було. Крім тих днів коли були комісії. Усі продукти що виділяється на зк. Вони Кормлять персонал та розкрадають.в іншіх сізо питань з домашнею їжою взагалі нема скільки хочеш стільки буде.
Відповісти
Хочеш нормально жерти - треба було вдома сидіти, а не злочини вчиняти. Хто тебе заставляв у СІЗО йти?
Відповісти
від тюрми і від суми не зарікайся
Відповісти
Слухай ти святий)не сміши мене ти за все життя нічого кримінального нічого не зробив?ти напевно ще той хапуга)почекай від тюрьми не зарікайся
Відповісти
У нас відсотків 60% сидить за чужі злочини, придурок
Відповісти
Ніхто через 1 рік випустили.а вам бажаю там побувати.а потім за Юлю голосувати
Відповісти
А ці гестапівці ходять серед нас. будьте уважні.
Відповісти
луцький сізо=територія беззаконня!
Відповісти