День Незалежності зустрічатимуть під національним проводом, а не політичними прапорами, - Гунчик

День Незалежності зустрічатимуть під національним проводом, а не політичними прапорами, - Гунчик
Відбулося друге засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 25-ої річниці Незалежності України.

Відтак під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика детально говорили про те, як Волинь відзначатиме найбільше державне свято, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

"По-перше, узгодженими повинні бути дії влади, громадських організацій та громади з чітко окресленою зоною відповідальності всіх сторін. Працювати слід командою. По-друге, необхідно скоординувати дії з всеукраїнським оргкомітетом, оперативно реагуючи на пропоновані зміни. І третє, забезпечити громадський порядок та безпеку в період підготовки заходів. Війна триває. Ворог не дрімає. Маємо бути готовими до всього й, за потреби, спрацювати на випередження", - зазначив Володимир Гунчик.

Пропозиції з відзначення вагомої державної дати озвучив заступник Луцького міського голови Андрій Киця. Про заходи культурного спрямування доповів начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук.

Окремо зупинилися на спорудженні в обласному центрі пам’ятника воїнам АТО. До 17 травня конкурсна комісія при Луцькій міській раді остаточно визначиться, який вигляд матиме пам’ятник. А голова облдержадміністрації додав, що область планує долучитися в частині фінансування, позаяк пам’ятник – усім Героям-волинянам, які стали на захист рідної землі.

Також Гунчик висловив сподівання, що таке важливе для українців свято об’єднає духовенство різних конфесій, оскільки заплановано провести ряд поминальних заходів.

Ще одна вказівка голови облдержадміністрації, але уже соціальним службам області: напередодні свята побувати в кожній родині загиблих Героїв та сім’ях тих, хто зараз на східному фронті.

"Звертаюся до представників усіх політичних сил із проханням зустріти свято під національним проводом, а не політичними прапорами. Цього дня, переконаний, потрібно забути про політичні симпатії й антипатії, не оперувати лозунгами і гаслами, а бути передусім українцями", - зазначив Гунчик.

Варто наголосити, що поки остаточний план заходів іще не затверджено. Наприкінці наступного тижня всі подані до облдержадміністрації ідеї узагальнять та оформлять у офіційний документ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"свято" підоспіло! Слава хвайній Юкрайні.
Відповісти
ну так, вже віс питанря порешав, із ситуацією з бурштином, і не тільки, тож вже треба готуватися до відзнаечння дня незалежності. слава гунчику!!!!
Відповісти
Останні новини
День Незалежності зустрічатимуть під національним проводом, а не політичними прапорами, - Гунчик
14 квітень, 2016, 20:53