Школи поступово перейдуть на 12-річне навчання. ВІДЕО

Школи поступово перейдуть на 12-річне навчання. ВІДЕО
Середні школи перейдуть до 12 річного терміну навчання у рамках реформи освіти. Про це в студії Громадського розповіла новий міністр освіти Лілія Гриневич.

«Нам потрібен новий зміст і нові цілі середньої освіти. Дітям необхідна не тільки сума знань, має бути перелік компетентностей, які, до речі, узгоджені у ЄС, і цей перелік не тільки ті, які нам зрозумілі — володіння мовами, математика, природничі науки. Але це й підприємництво, фінансова грамотність, вміння працювати в команді. І от щоб цим володіти і потрібен додатковий рік навчання», — сказала вона.

За її словами, питання введення 12 року навчання не стоїть ближчим часом.

«Очевидно, що він не буде запроваджений завтра. Буде оприлюднений план впровадження реформи, щоб ми були готові фінансово і соціально», — підкреслила вона.

Гриневич наголосила, що зовнішнє незалежне оцінювання не буде скасовано.

«ЗНО обов’язково буде, але його треба робити значно якіснішим. Зараз зроблені заходи по захисту даних, щоб ніхто не зміг сфальсікувати результати. Проблема – це зміст ЗНО, нам його треба робити більш сучасним», — сказала вона.

Нагадаємо, що Гриневич було призначено міністром разом з новим урядом Володимира Гройсмана.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та робіть зразу 15 років і ще 10 в універі і зразу на пенсію...
Відповісти
У вас совесть есть,вы опредилиться можете,за 25 лет,уже который раз,меняете сроки учебы,а книги,каждый год переписываете.ГОРЕ ОТ УМА???НЕТ просто БРЕД!!!
Відповісти
Кожен новий міністр хоче залишитися в історії якимось "нововведенням". Але міністри змінюються швидко, а страждають учні. Не треба ставити досліди на дітях! Радянська школа передбачала 10 років, але наша освіта була визнана кращою в світі. Тому що вчителі саме вчили, а не відбували час, як тепер. В СРСР буквар закінчували до Нового року в 1 класі. А тепер розтягли на рік. Навіщо? Адже сьогодні практично всі діти йдуть до школи, як мінімум, знаючи всі букви, як максимум - вміючи нормально читати. А їм рік розказують, де А, а де Б. Можна й 15 років воду в ступі товкти,а можна просто якісно робити свою роботу НЕ КІЛЬКІСТЮ, А ЯКІСТЮ!!!
Відповісти
Школу та вчителів в ній дісно треба змінювати,а ще й університети також і там "викладачів"....
Відповісти
Останні новини
Школи поступово перейдуть на 12-річне навчання. ВІДЕО
15 квітень, 2016, 02:59