Нацбанк дозволив отримувати перекази від родичів у валюті

Нацбанк дозволив отримувати перекази від родичів у валюті
Набула чинності постанова правління НБУ №256 від 12 квітня 2016 року, яка дозволяє зараховувати на власні рахунки іноземну валюту, отриману від родичів у безготівковій формі, кошти, отримані за рішенням суду або посадових осіб і підлягає примусовому виконанню, доходи за цінними паперами.

Про це повідомляється на офіційному сайті регулятора.

Раніше іноземну валюту мали продати на міжбанку і отримувачу зараховували еквівалент у гривні. В інвалюті зараховували лише проценти за залишками коштів на власному або вкладному (депозитному) рахунках, кошти, які надходять з іншого власного рахунку цієї фізичної особи та кошти, які вносяться готівкою власником цього рахунку.

Нагадаємо, 29 лютого 2016 року Правління НБУ затвердило Постанову № 123 "Про внесення змін до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні", якою чітко окреслило коло осіб, які розуміються в якості "родичів".

Починаючи з 2 березня поточного року, це поняття охоплює батька, мати, вітчима, мачуху, сина, дочку, пасинка, падчерку, бабу, діда, прабабу, прадіда, внуків, правнуків, брата, сестру (повнорідних і неповнорідних), двоюрідних братів і сестер, тітку, дядька, племінницю, племінника, усиновлювача, усиновленого опікуна чи піклувальника, особу, яка перебуває під опікою або піклуванням, чоловіка, дружину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нацбанк дозволив отримувати перекази від родичів у валюті
15 квітень, 2016, 03:59