Волинянам розпочали виплачувати одноразову матеріальну допомогу. ВІДЕО

Волинянам розпочали виплачувати одноразову матеріальну допомогу. ВІДЕО
11 квітня розпочалася виплата одноразової матеріальної допомоги для ветеранів війни.

Така допомога передбачена Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», - повідомляє Громадське.Волинь.

Як зазначила заступник директора департаменту соціального захисту населення Людмила Сірбіненко, розмір допомоги залежить від категорії ветерана війни, якщо це інвалід – то від групи інвалідності.

Отже, цього року щорічна разова грошова допомога надаватиметься у наступних розмірах: інваліди війни отримають: I групи — 2 975 гривень; II групи — 2 600 гривень; III групи — 2 310 гривень; учасники бойових – 920 грн; члени сімей загиблих – 465 грн; Учасники війни – 170 грн.

Людмила Сірбіненко зазначила, що особистого звернення ветерана війни для отримання допомоги не потрібно. «Якщо ветерани війни отримують пенсію, то списки для виплат формуються за даними баз пенсійних фондів. Якщо вони продовжують служити у військових частинах, то виплата проводиться по місцю їхньої служби, якщо вони демобілізовані і не працюють, то органи соціального захисту населення проводять звірку таких осіб і включають їх в списки», – розповідає посадовець.

Зазначимо, що виплата одноразової грошової допомоги не закінчується 5 травня. Якщо військовослужбовець з певних причин не отримав цієї допомоги, він має право отримати її до вересня 2016 року. Єдиною умовою є те, що він повинен мати статус учасника бойових дій, і відповідне посвідчення видане до 5 травня 2016 року.

На сьогоднішній день цю допомогу отримають понад 37 тисяч ветеранів війни. З них майже 3 тисячі інвалідів війни, понад 4 тисячі учасників бойових дій, більше 5 тисяч учасників АТО, які мають статус учасника бойових дій. Також одноразову матеріальну допомогу отримають 5 800 сімей, які втратили годувальника на війні. В тому числі 314 сімей, які набули статус член сім’ї загиблого учасників АТО.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянам розпочали виплачувати одноразову матеріальну допомогу. ВІДЕО
15 квітень, 2016, 15:34