25 серпня на Волині: гортаючи календар

25 серпня на Волині: гортаючи календар
Сьогодні відзначається День міста Луцька. Рік заснування літописного «Лучеська Великого на Стирі» невідомий. Згідно з одними джерелами, він був заснований дулібами у VII століття, а за іншими - Володимиром Великим близько 1000 року. У літописі вперше згадується у 1085 році, коли місто вже було укріпленим.

Цього дня день народження святкує Микола Жулинський (на фото), український літературознавець і політик, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України. Микола Жулинський - президент Міжнародного громадського об'єднання «Волинське братство».

Також 25 серпня особисте свято у Валерія Дмитрука, заступника начальника управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації.

Ювілей цього дня у начальника відділу звернень громадян Луцької міськради Лариси Карпяк. Вона сьогодні відзначає 40-річчя.

Також день народження у керуючої справами виконкому Володимир-Волинської міської ради Наталії Прогонюк.

Вітаємо усіх іменинників цього дня та бажаємо міцного здоров’я, сімейної злагоди і професійних успіхів!

25 серпня 1955 року – згідно з наказом Міністерства сільського господарства Української Радянської Соціалістичної Республіки Луцький ремонтний завод ввели в експлуатацію.

25 серпня 1991 – у Луцьку демонтували пам’ятник Леніну, а над приміщенням обласної ради підняли синьо-жовтий прапор.

Крім того, цього дня професійне свято військових і цивільних авіаторів і працівників авіаційної промисловості й транспорту - День авіації - святкується в останню суботу серпня. Свято встановлено Указом Президента України № 305/93 від 16 серпня 1993 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
25 серпня на Волині: гортаючи календар
25 серпень, 2012, 08:00