Ніхто не може стояти осторонь несправедливості: реакція соцмереж на арешт мера. ФОТО. ВІДЕО

Ніхто не може стояти осторонь несправедливості: реакція соцмереж на арешт мера. ФОТО. ВІДЕО
Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала на хабарі мера одного з районних центрів Київської області.

"Він вимагав один мільйон євро від представника однієї з будівельних компаній за нерозірвання договору на оренду земельної ділянки та усунення перешкод при забудові мікрорайону, повідомила прес-служба СБУ, - йдеться на сайті РиаНовостиУкраина.

Чотирьох посередників мера правоохоронці затримали в центрі Києва, коли вони перераховували в відділенні одного з банків першу частину хабара в розмірі 200 000 євро. Ще одного пособника співробітники Головного управління СБУ в Києві та Київській області - в одному з ресторанів, коли представник забудовника передавав йому документи на майнові права нежитлової нерухомості загальною площею 2800 м2 вартістю понад 700 000 євро ".

У генеральній прокуратурі України пізніше уточнили, що затриманий чиновник виявився мером Вишгорода. Олексій Момот "погорів" в своєму службовому кабінеті після передачі грошей і документів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.



Це була офіційна версія скандалу. З нею категорично не згодні жителі самого Вишгорода. Напередодні ввечері вони провели акцію протесту на підтримку градоначальника, який, за словами городян, людина порядна і відстоює інтереси міста. Історію з хабарем багато захисники Момота називають не інакше, як "підстава з боку забудовників".



Так це чи ні - розбереться слідство. Поки ж активні досудові розгляди дуже активно коментуються в українському сегменті соцмереж. А також на вулицях Вишгорода.












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Должность мэра - самая ругательная и нормальные люди никогда не станут хвалить своего мэра. Ну. вот 2 исключения- один бывший мэр Винницы, а другой - Момот!
Відповісти
Луцк забыли? Мэр Романюк - кристально честный и божественно-справедливый чиновник. Очень любит сказки, особенно, про Буратино и Карабаса Барабаса))) Воистину, святой человек. Если бы его арестовали, люди тоже писали б петиции.
Відповісти
Мы любим и дорожим своим мэром А. Момотом, а Вы троль!!!
Відповісти
Незнаю с чем там несогласны жители , но еще в 2014 году писали про этого мера, который понастраивал харомов.
Відповісти
В 2014 році у нас був інший мер, не плутайте будь-ласка, Момота громада обрала мером тільки 25.10.2015 р.
Відповісти
Ви явно щось плутаєте! Олексія Вікторовича обрали лише восени2015. Трохи перевіряйте інформацію....
Відповісти
То був не Момот, а нині покійний Решетняк. І у сюжеті показали Межигір'я, а не його дачу. Зараз телебачення стало грізною і підлою зброєю зведення рахунків, або ж дискредтації дійсно чесних людей, які хочуть змінити систему!
Відповісти
Запросто может быть,что кому то место мэра понадобилось.Выборы,как в Кривом Рогу больше не прокатят,нужно по другому.
Відповісти
В тому Вишгороді раніше в мерії і не тільки вже були подібні історії. Стабільно "працюють " силовики.
Відповісти
Так, а де корупція чи хабар в цьому випадку?
Хабар - доказується в момент передачі грошей, а тут люди гроші рахують.
Корупція - коли отримані шроші і надані за це послуги. Таколго також не має.
Діло розвалюється ще до суду.
Відповісти
Сложно сказать, с одной стороны может быть и в самом деле подстава, а с другой - ехал я, сегодня, через Вышгород, и что меня поразило так это то ,что везде стояли, вдоль дороги, с плакатами в поддержку Мамота - дети (я так понимаю , что школьники). Не думаю, что они так хорошо знают Мамота, и что сами вышли на пикеты.
Відповісти
То далеко не "школьники" як Ви висловились... І так, його дійсно добре знають.
Відповісти
Прожила у Вишгороді років 7. Знаю Момота особисто. Його обрали лише в минулому році. Дуже раділа за нього і за місто. Його реально підтримує місто. Місто маленьке і всі знають один одного дуже дуже добре. Впевнена все завершиться справедливо. Бо місто це дуже і дуже жирне - на березі Київського моря, фактично в сосновому лісі і у 30 хв від центру столиці. І він там не вигідний був, реально.
Відповісти
Для авторів статті і коментаторів не завадило би знати, що кілька тисяч років тому Бог постановив, щоби бізнесменів, які працювали заради зиску, всяких порушників законів і правил, а також чужинців, - не обирали начальниками над народом. Ця постанова не є Божою забаганкою, а оберігає нас від тих бід, які принесла зграя Януковича, чи Порошенка. Їх Бог називає «менше, ніж ніщо», а тих, хто їх обирав до влади – огидою. Більше того, Бог каже, що ті, хто ходить голосувати, не хочуть щоби Він царював і наказує всіх їх привести і на Його очах повбивати. Це страшна пересторога і описана вона в притчі «про 10 мін срібла». А тепер задаймо собі запитання: так хто ж винуватий у бідах українців?
Відповісти
Тільки "нерозумний" міг на щось добре від Європи сподіватися після таких "демонстративних" проявів правового нігілізму (перекладаю для відповідної категорії громадян - беспределу), корупції та соціального егоїзму, як у нас (особливо в останні роки). Завдання стосовно руйнування в особі України і Росії конкурентів (економічних, політичних всіляких) вони "нашими руками" та "за наш рахунок" виконали.
Відповісти
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=796997683766646&set=pcb.796997767099971&type=3&theater
Відповісти
Ага, посадят мэра Бучи или Ирпеня - начнется такой же вой... И дети будут стоять, и бабушки, и из Киева приедут "Поддержать". Есть, видать у форточника баблос, что бы он там ни говорил. Ничего, не бойтесь завтра выйдет, скажет друзья внесли. Главное, чтобы с массовочкой расчитался...
Відповісти
Ты очевидно совсем дибил?! В отличии от проплаченных бабок возле суда, незнающих как даже мэра звать, вышгородцы сами поддерживают Момота и способны разлечить правду и ложь. Ты настолько тупой, что думаешь, что люди с утра до поздней ночи стояли под судом и в зале суда за бабки? Ты думаешь, что на виче в поддержку мэра полная площадь людей за бабки? Хах, конечно ты так думаешь! ТРОЛЬ ТУПО ОЙ!
Відповісти
Останні новини
Ніхто не може стояти осторонь несправедливості: реакція соцмереж на арешт мера. ФОТО. ВІДЕО
17 квітень, 2016, 20:24