Звільнений за «законом Савченко» зґвалтував та вбив двох жінок. ФОТО

Звільнений за «законом Савченко» зґвалтував та вбив двох жінок. ФОТО
У Вінницькій області правоохоронці затримали раніше судимого чоловіка, який підозрюється у подвійному вбивстві.

Про це повідомляє 112.ua.

Житель Одеської області в ніч з 15 на 16 квітня в м. Ладижин Вінницької області зґвалтував і вбив двох жінок.

Правоохоронці затримали підозрюваного по "гарячих слідах". Він знаходився на залізничних коліях у стані алкогольного сп'яніння.

Зловмисник 8 років тому був засуджений на десятирічний термін ув'язнення за вчинення аналогічного злочину. Відбуваючи покарання на ділянці соціальної реабілітації, він був звільнений завдяки "закону Савченко".

Ще на ділянці соцреабілітації він познайомився з 31-річною мешканкою Ладижина, яка згодом і стала однією з його жертв. Свою другу жертву вбивця зустрів, коли та поверталася з дачної ділянки. Напавши на 36-річну жінку, підозрюваний затягнув її на найближчий город, зґвалтував і задушив.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Винуватцеві загрожує довічне тюремне ув'язнення.

Нагадаємо, що 23 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання", відомий як "закон Савченко". Згідно з ним, суди зобов'язані враховувати засудженим кожен день, проведений у слідчих ізоляторах, як два дня відбуття покарання.

Екс-голова ДПтс України Сергій Старенький розповів що, на його думку, "закон Савченко" не відповідає тим завданням, які були поставлені: "Цей закон не дозволить розвантажити слідчі ізолятори. Виходить, що це менше людей не в СІЗО, а в колоніях. Цей закон не виписаний так, як має бути виписаний закон", - повідомляє видання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подякуймо нашим дурнуватим депутатам і цій неврівноваженій істеричці.
Відповісти
подякуйте савченці
Відповісти
їм не дякувати треба, а позбавляти життя, як позбавили життя цих жінок. А ще що буде у майбутньому невідомо. Просто сволота якась при владі.
Відповісти
перевести савченко в українську тюрму і посадити в одну камеру з тими урками що вийшли на волю завдячуючи її закону де..ли автори включно з президентом чи порахував хоч хто не буть приймаючи цей закон чи витримає правоохоронна система ті ж кві дільничі та інші добиті горе реформаторами навантаження від хвилі одночасного звільнення такої кількості засуджених чи порахував хоть хтось фінансові витрати передбачив механізм та кошти на ресоціалізацію та адаптацію цих звільнених з мість позбавлення волі. однозначно ні. маємо черговий популістський закон майданобандитської влади що боком вилазить простому українцю
Відповісти
Її потрібно закрити так щоб про неї ніхто нечув.Виродки депутати.Потрібно знову все міняти.
Відповісти
Депутат Крулько з секти БЮТ подав цей закон, і записав Савченко в співавторство.
Відповісти
Савченко до того закону відношення не має. Його лише так назвали. Закон Савченко стосувався лише політичних в'язнів. А ті вписали туда всю нечисть і проголосували
Відповісти
а де інші коментарі? Якже свобода слова???
Відповісти
дуру Савченко
Відповісти