Волинські міліціонери згадували загиблих товаришів. ФОТО

Волинські міліціонери згадували загиблих товаришів. ФОТО
У Луцьку відбулись заходи з вшанування пам'яті загиблих працівників органів внутрішніх справ.

Про це 22 серпня повідомила прес-служба УМВС України у Волинській області.

З нагоди вшанування пам’яті тзагиблих міліціонерів в управлінні МВС України у Волинській області відбулася зустріч із родинами загиблих правоохоронців – Федора Литвинюка, Віктора Лісовецького, Владислава Лесика та Сергія Бовкуша.

Начальник УМВС України в області генерал-майор міліції Богдан Щур зазначив: « У протистоянні представників злочинного світу та правоохоронців не завжди переможцями стають працівники міліції. Тяжка і ризикована робота, на жаль, часом закінчується трагедією. Щорічно списки працівників міліції, які загинули, відстоюючи справедливість та захищаючи закон, поповнюються все новими і новими прізвищами».

Звернулась до присутніх і дружина Федора Литвинюка відома письменниця Ніна Горик: «Для мужніх смерті немає – їхні зірки вічно сяятимуть у нашій пам’яті, у наших серцях. Десять років минуло відтоді, як загинув мій чоловік, але, повірте, тут строків давності немає. Чим далі, тим тяжче. І досі все пам’ятається похвилинно і посекундно. І тоді, і зараз надзвичайно важливими для наших родин є слова підтримки, увага і співчуття. Ми цим не обділені, за що щире вам спасибі. Спасибі за те, що я завше почуваю себе в рамках міліцейської сім’ї. Успіхів вам у нелегкій службі».
Свій виступ Ніна Горик завершила рядками власної поезії, присвяченої пам’яті чоловіка.

Традиційно учасники зустрічі помолилися за упокій душ загиблих у Свято-Георгіївській церкві, яка зведена на території управління МВС і є духовним пам’ятником працівникам міліції, які трагічно загинули.

Довідка

За роки незалежності на Волині трагічно загинуло 68 працівників міліції, четверо з них – при виконанні службових обов’язків, пов’язаних із охороною громадського порядку та боротьбою зі злочинністю.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські міліціонери згадували загиблих товаришів. ФОТО
23 серпень, 2012, 10:14