Порошенко розповів про свій план деофшоризації

Порошенко розповів про свій план деофшоризації
Президент Петро Порошенко виступає за розробку законодавства у сфері деофшоризації.

Про це він наголосив під час робочої наради з представниками уряду, парламенту та фіскальних органів, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема зміни повинні стосуватися "сфер регулювання бізнесу, пов'язаного з офшорними компаніями та створеня умов та мотивації для легалізації бізнесу і справедливої плати податків".
Як йдеться у заяві, першим кроком має стати приєднання України до міжнародної конвенції із забезпечення доступу України до рахунків нерезидентів.

"Міністерство фінансів України і Державна фіскальна служба України мають зробити необхідні кроки для забезпечення підписання і ратифікації відповідної угоди, яка забезпечить доступ українським органам влади до рахунків українських резидентів в закордонних банках", повідомляє прес-служба.

Наступним кроком, за словами Порошенка, має бути забезпечено надходження податків в Україну від діяльності компаній, незалежно від того, зареєстровані вони в Україні чи за її межами, якщо вони прямо чи опосередковано належить українському резидентові.
"Якщо український резидент не сплачує податки в Україні, це має розглядатись українським законодавством як ухилення від сплати податків і має тягнути за собою відповідну відповідальність", - наголосив Порошенко.

Президент також наголосив на необхідності надання комісії з питань цінних паперів та фондового ринку можливості отримувати необхідний обсяг інформації для запобігання використанню механізму для уникнення оподаткування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
порошенко : - Трандю, трандю,й взавтра ще буду трандю ...
Відповісти