У Луцьку відзначили День прапора. ФОТО

У Луцьку відзначили День прапора. ФОТО
Лучани разом з міськими та обласними владцями вшанували День Прапора, одягнувши вишиванки та взявши у руки державні стяги.

День Прапора традиційно вшановують напередодні Дня Незалежності 23 серпня.

У Луцьку вшанування традиційно відбулося біля міськради, а також біля обласної ради й адміністрації. Чиновники, посадовці, депутати, воїни ОУН-УПА та лучани прийшли на свято у вишиванках.

Відсвяткувати з лучанами державне свято під стіни луцької мерії завітали і представники фестивалю «Поліське літо з фольклором», який стартував 22 серпня.

«Під синьо-жовтим знаменом український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Сьогодні ж під його полотнищем ми розбудовуємо молоду державу, досягаємо успіхів, творимо своє майбутнє», - зазначив луцький міський голова Микола Романюк.

На Київському майдані, перед будівлею облреджадміністрації та Волиньради також відбулись святкові урочистості з нагоди Дня Прапора.

Під супровід Державного Гімну замайоріло синьо-жовте полотно, а ліцеїсти випустили у небо голубів та повітряні кульки національних кольорів.

«Сьогодні ми вшановуємо один з головних державних символів, чи не є найголовніший, адже під синьо-жовтим полотнищем український народ віками боровся за свою державність та незалежність. Прапор держави – це символ свободи і незламного духу українського народу. Багатьох і багатьох його поколінь. Духовна святиня, що є відображенням не тільки вікових традицій, а й моральних цінностей та кращих якостей українців. Символ військової честі, доблесті і слави, що нагадує кожному з нас про його священний обов'язок перед Батьківщиною. За нього проливали кров і віддавали життя, з ним йшли у бій та здобували незалежність України», - виголосив губернатор Волині Борис Клімчук.

«Прапор, який ми звикли називати жовто-блакитним, насправді - синьо-жовтий, бо походить від часів Галицько-Волинського князівства, де був зображений золотий лев на синьому тлі. Для Незалежної України, для нас з вами, було ухвалено варіант прапора, що використовувався князем Володимиром, – синій верх та жовтий низ. Традиційно ці кольори асоціюються з безхмарним небом і пшеницею як символ миру та достатку. Таке трактування особливо близьке душі і серцю кожного українця, і нам, волинянам», - додав голова ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щоб ми так жили...
Відповісти
Ну Зойка, ну красава.....
Відповісти
Хоч би з таким ніком людину не позорив - збоченець!
Відповісти
А це що за дівчина на 9-му фото? Яку країну на фестивалі представляє? Зоя - красуня!
Відповісти
туреччина
Відповісти
Зоя просто казкова :)
Відповісти