Перші реформи нового уряду: надія помирає останньою

Перші реформи нового уряду: надія помирає останньою
Нещодавно в Україні сформувася новий уряд, можновладці отримали нові посади та готові виконувати нові завдання.

Сьогодні ж урядовці активно обговорюють нові реформи. Володимир Гройсман теж не залишається осторонь. За словами нового віце-прем'єра України, особливий акцент політики робитимуть на реформи, які дадуть можливість покращити ділове середовище в нашій країні.

"Для нас пріоритет - реформи, які дозволять поліпшити бізнес-середовище", - цитує Гройсмана "Економічна правда".

Голова АП Борис Ложкін уже готовий прийняти 24 нові закони, які допоможуть поповнити бюджет. Закони необхідні для отримання коштів від МВФ і ЄС.

Ложкін стверджує, що проекти законів потрібно невідкладно подати, оскільки вони мають бути прийняті вже до кінця травня. Переймається Ложкін за те, чи отримає Україна $1,7 млрд від МВФ, 705 млн євро від ЕС та додаткові $1 млрд пiд гарантії уряду США.

Відкритим залишається питання, чим же ж керується сьогоднішній Кабінет Міністрів, починаючи реформувати країну?

Також невизначеною залишилась доля ще одного посадовця, під якого депутати спеціально перероблюють закон про прокуратуру.

"Цим законом змінять вимоги до кандидата на посаду генпрокурора, а також владнають питання генеральної інспекції ГПУ", - цитує депутата Сергія Лещенка "Українська правда".

Сьогодні кандидатура Юрія Луценка на посаду генерального прокурора, на думку посадовців, є останнім шансом для ГПУ. Можновладців не турбує, що у депутата немає юридичної освіти, оскільки, гадають, що він і без неї зуміє вирішити всі важливі питання.

Не залишаються осторонь такої ситуації соцмережі. Зокрема, активіст та блогер Олексій Мовчанов. Його пост у "Фейсбуці" набув розголосу в українських ЗМІ.

"Я уверен, что если человек без юробразования может быть генпрокурором – нужно сразу принять закон, который обяжет его лечиться только у врачей без медобразования и предыдущей медпрактики", - стверджує блогер.



Порошенко ж затято стверджує, що парламентсько-урядова криза в країні нарешті завершилася. На думку Президента, теперішній Кабінет Міністрів є не просто професійним, а й разом з тим відповідальним.

Українцям у цій ситуації залишається лиш сподіватись кращого. "Надія помирає останньою", як-то кажуть.



Автор карикатури Георгій Ключник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
АЛКАША І В ПРОКУРОРИ. ДЕ СМАРКАТІ МАЙДАУНИ ? ЗА ЦЕ СКАКАЛИ ХТО НЕ СКАЧЕ ТОЙ ПРОКУРОР
Відповісти
Гройсман ще наробить. Вже дупататам ВР збільшив зарплату в 3 рази а це понад 17 тис. от і маємо нового прем"єра який дбає про покращення життя людей
Відповісти
депутати теж "люди"... вітька ж писав на бігбордах: "все краще дітям" тільки пропустив слово "СВОЇМ"
Відповісти
Навіщо був той майдан. Загинули люди за Яценюка, Порошенка, Тимошенка. А вони про все забули. Змінились тільки свині біля корита.
Відповісти
Навіщо був той майдан. Загинули люди за Яценюка, Порошенка, Тимошенка. А вони про все забули. Змінились тільки свині біля корита.
Відповісти