Користувачі соцмереж обурені реформами нової 12-річної системи освіти

Користувачі соцмереж обурені реформами нової 12-річної системи освіти
Нова голова Міносвіти обіцяє українській середній школі реформи європейського зразка і оптимізацію.

Українська середня школа перейде на систему дванадцятирічного навчання європейського зразка, - повідомила новопризначена міністр освіти України Лілія Гриневич, - йдеться на сайті zn,ua.

Як зазначила міністр, один з найскладніших аспектів даної реформи полягає в тому, щоб донести до населення переваги подібного походу.

"Треба пояснити, що таке 12-річна школа і чому в Європейському Союзі до 18 років людина обов'язково отримує шкільну освіту. Інша справа, що нам треба диверсифікувати ці можливості для людини, щоб вона протягом трирічної профільної освіти могла отримати професію. Так влаштовано освіту в Європейському Союзі, тому що це дозволяє підготувати дітей, підлітків до життя в суспільстві XXI ст. А це вимагає нового змісту і більшого часу навчання", - зазначила вона.

Гриневич також розповіла про ще один важливий аспект майбутніх в даній сфері реформ: оптимізації сільських шкіл. Даний процес, за її словами, буде вестися відповідно до меморандуму МВФ про оптимізацію навчальних закладів, в яких навчається менше 25 учнів. У момент його підписання таких значилося 800, однак при затвердженні бюджету від процесу оптимізації з її ініціативи були усунені початкові школи.

"Я сподіваюся, що ми будемо координувати наші плани з міністерством регіонального розвитку. У них є ресурси, наприклад, на ремонт доріг, розвиток госпітальних і освітніх округів. Тільки коли є і дорога, і автобус, і школа краще, куди можна довозити дітей, - можна закривати сільську малокомплектну школу", - резюмувала вона.

Користувачі соціальних мереж висловлюють обурення щодо реформ нової голови Міносвіти Лілії Гриневич.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це, власне, мабуть, гіпердурня. Переглянути навчальні плани та програми -ось що необхідно. У більшості шкіл - математичні та природничі дисципліни профільовані на 70-80 рокі 20 століття. сьогодні ера інформаційного та постінформайійного суспільства, яке відкідає вивчення "напам'ять" таблиць тангенсів, котангенсів та іншої дурні, яке нікому ніде в житі не згодилась... і які можна віднайти за 3-5 секунд у гаджетах. Подібне з багатьма іншими дисциплінами. Якщо уважно переформатувати, перерахувати години, тижневе навантаження - 10 років буде повністю достатньо. Окрім того, багатьом "Макаренкам" потрібно здійснити переатестацію, оскільки певні рішення які приймаються у закладах освіти засвідчують не лише поверхневість але й некваліфікованість чи ж то невідповідність. Зокрема, встановити початок занять для "6-річок" на 8,00 ранку, абож, ще краще -вигадати "нульовий урок" на 7,20. Це дитя потрібно підіймати о 6,30 ранку. Яка продуктивність, яке репродуктивне здоров'я у майбутньому. А все лише тому, що хочеться у другу зміну додому втікти раніше...
Відповісти
Подінбте цю тітку,бо ми її шапками закидаємо. Реформаторша, які 12 років. Там 9 років нема,що робити.Вчителі, взагалі не хояуть учити дітей,жавай гроші за кожне слово,корупція повальна.Приходять тупаки з універів, а старі вже не доганяють по-ноовму.40 років вчительці, а вона компа не знає,гнати її зі школи на город.Діти агресивні, ледачі, вчитися не хочуть,Класи по 35 чоловік , а вчиться 10- то найбільше.Ці просто ходять до школи яерез день,або раз у місяць.Ви,що це понва дурня.Слабі на голову тітки,гроші відбивають,реофірматори називаються.
Відповісти
шановна мама, 12-річна система освіти передбачає, що по закінченню школи вашій дитині в університеті прийдеться вчитися лише 2 роки замість 4 років на бакалавра, а якщо хтось іде на контрактну форму навчання, то прийдеться платити лише за 2 роки. Явна економія. крім того дитина у 19 років вже краще розбирається куди їй поступати ніж у 17.
Відповісти
12-річна система освіти? Дежавю... Вже через таке проходили, потім хтось розумний відмінив, а зараз знову дибілізм наступає (((
Відповісти
І чомусь завжди посилаються на Європопу. Але ж там, у різних країнах, навчальний процес організований по різному.Мені,наприклад,подобається шкільна навчальна система Фінляндії.Вона 9-ти річна.З вчителями підписують контракт лише на 1 рік і щороку по новому вони повинні доводити що гідні навчати дітей. Законом заборонено у школах та дитсадках запитувати в дітей де працюють їх батьки. Всі школи мають однаковий статус і діти туди ходять виключно за територіальністю.Незалежно від здібностей до всіх дітей ставляться з повагою.Створені умови для гармонійного розвитку. Шкільна програма не містить непотрібної інформації.Немає контрольних робіт і навіть домашніх завдань. Зате в дітей є дитинство.Вони виростають спокійні,врівноважені,з почуттям власної гідності. На відміну від наших постійно принижених зацькованих з низькою самооцінкою. В результаті отримуємо таких же громадян. Цікаво чому Гриневич не розповідає що у всьому світі провідною є тенденція до збільшення доступності освіти що безкоштовною повинна бути навіть вища освіта. У нас же навпаки все більше відбувається комерціалізація освіти.Для декого це вже свого роду непоганий бізнес. Наша система починаючи зі школи починає навязувати дитині думку, що вона тупа нічого не варта її знання нікому не потрібні і всеодно далі вчитись вона зможе тільки за гроші.Тому, прийшовши в університет,навіть маючи непогані знання, вона всеодно шукає як підійти до викладача щоб заплатити за залік чи екзамен.Бо школа не дала їй основного-почуття власної гідності і впевненості у власних силах.
Відповісти
Ви правильно все підмітили. Підтримую на 100%.
Відповісти
Стопроцентн підтримую Свідомого. А до мами ні.Що можна навчитися за 2 роки в університеті.Я вчилася 5 років і рахую,що непоганий спеціаліст з мене вийшов.Я фінансист, реалізувала себе на заводі і в приватній компанії.Але вчилася в школі і в університеті добре.
Відповісти
Останні новини
Користувачі соцмереж обурені реформами нової 12-річної системи освіти
20 квітень, 2016, 14:51