У Луцьку хлібних кіосків не збільшуватиметься, - виконком. ФОТО

У Луцьку хлібних кіосків не збільшуватиметься, - виконком. ФОТО
Хлібні, як і будь-які інші кіоски, у Луцьку не розміщуватимуть, доки не зроблять загальної схеми планування. Вісім центральних вулиць обіцяють розпланувати до кінця квітня.

Про це йшлося під час засідання Луцького міськвиконкому.

Перед цим у ФБ увагу громадськості привернув пост директора «Кічкарівського хлібзаводу» Віталія Бобира.

«Мені - місцевому виробнику, міська влада не дає можливості розвивати власну торгівельну мережу та встановлювати МАФи, торгівельні павільйони, мотивуючи це різними відписками та причинами. Мені, як підприємству, яке наповнює місцевий бюджет, яке створює робочі місця для лучан, підприємству яке реалізує СОЦІАЛЬНИЙ ХЛІБ та різноманітні хлібобулочні вироби, не алкоголь, не цигарки – А ХЛІБ. Так тих МАФІВ як сміття скажете Ви і потрібен якийсь порядок, нехай будуть супермаркети - і я з Вами погоджусь, АЛЕ супермаркети розраховуються зі мною з відстрочкою платежу в 30 днів, ЧУЄТЕ 30 ДНІВ!!! А термін реалізації ХЛІБА від 24 до 48 годин, тобто 1-2 дня! В ідеалі, я на другий, чи на третій день повинен отримати кошти за реалізовану продукцію, АЛЕ я отримаю кошти за СЬОГОДНІШНІЙ хліб тільки через місяць, тобто супермаркет цілий місяць використовує мої оборотні кошти!!!, не платячи при цьому дивідендів ні мені, ні податковій. Тепер розглянемо статтю витрат: за струм і газ я сплачую авансово, бо як не сплатиш – просто відключать, за сировину по факту і заробітну плату також не затримую. Тепер головне питання де взяти кошти? Велику частину цих коштів дає саме ВЛАСНА ТОРГІВЛЯ, а іншу частину банківський овердрафт, звичайно з відсотками. Тепер переходимо до самого цікавого: ні міська влада, ні ніяка інша влада не може (а можливо і не хоче) повпливати на мережевих рітейлерів відносно питання відстрочки платежів, АЛЕ при цьому вона не тільки не дає можливість встановити нові торгівельні павільйони, але й бажає ще й деякі демонтувати!!!! А тепер ФІНАЛ - МЕНІ відмовляють у встановленні нового торгівельного павільйону по вул. Кравчука, а КОВЕЛЬСЬКОМУ ХЛІБОКОМБІНАТУ дають зелене світло, незважаючи на такі порушення як «Розміщення тимчасової споруди на відстані не менше 5-ти метрів від дорожнього полотна, що суперечить єдиним правилам ремонту і утримання автомобільних доріг» та «розміщення тимчасової споруди передбачається за рахунок газону, що суперечить вимогам п. 9.3.6 «Правил благоустрою міста Луцька»». Ні пан Григоренко С. А., ні пан Матвіїв Я. В. не змогли мені пояснити чим Я – місцевий виробник, гірший від ковельського, також не змогли прокоментувати та пояснити - чому мені відмовили через одне порушення (розміщення тимчасової споруди передбачається за рахунок газону) а на всі порушення встановлення МАФу ковельського хлібозаводу –ЗАКРИЛИ ОЧІ. За рахунок чого мені розвиватись, створювати нові робочі місця та піднімати заробітні плати?!» - написав на своїй сторінці Віталій Бобир.

Відповідь на цей монолог – не забарилася. Вже того ж дня на засіданні міськвиконкому заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко запевнив, що кіоск Ковельського хлібокомбінату, що передбачався на вул. Кравчука, лише на ескізі. МАФ ще не встановили.

«Він (Віталій Бобир, - ред.) діє не зовсім чесно. Для чого звинувачувати в тому, що ще не відбулося. Він сам хоче багато кіосків, ще й на проспекті Волі. І чого йому більше преференцій, ніж іншим підприємцям», - відповів на закид Сергій Григоренко.

«На таких малих вуличках чи провулочках не варто взагалі розробляти схеми. Проект вже давно є. То чого б не прийняти», - захищав Ковельський хлібокомбінат начальник департаменту підприємництва, депутат Олександр Козлюк.

«Кіоск Ковельського хлібокомбінату не можна погоджувати ще й тому, що не виправлені порушення, на які попередньо вказували: там так і немає п’яти метрів від проїжджої частини», - зауважив член виконкому Олег Бондарук.

«Має бути єдина позиція для всіх. Якщо заборонено, то заборонено. Немає різниці, чи на Волі, чи в провулочку. І тоді люди самі зрозуміють і перестануть нести пропозиції», - як завжди, була категоричною секретар міської ради Юлія Вусенко.

«За півроку концепція ще не напрацьована. Тому пропоную до цього часу взагалі нікому не давати дозволи на МАФи», - запропонував депутат Сергій Була.

«У Луцьку 495 вулиць і для кожної треба затвердити схему розташування. Ми до кінця місяця закінчимо лише вісім центральних», - зауважив Григоренко.

Наразі «Ковельському хлібокомбінату» відмовили у встановлені кіоска.

Зазначу, що перед цим члени міськвиконкому все ж погодили три МАФи. Серед них – два візка для морозива та прибудову біля приміщення колишнього супермаркету на Електроапаратній.

А от хлібопеки – ні наші, ні заїжджі не зможуть розвивати мережу своїх кіосків.

Варто нагадати місцевій владі, що в рамках проекту «Меценати для солдата» підприємство-благодійник уже близько року надає безкоштовні талони ТМ «Кічкарівка» на хліб сім'ям загиблих Героїв та учасникам АТО. А це – 500-800 буханок щомісяця.

«Брати цей хліб по талонах ветерани можуть виключно у МАФах! Тому наша позиція, як одного із найбільших волонтерських рухів області, що міська влада повинна допомогти у збільшенні кількості МАФів для зручності реалізації вашої ініціативи, щодо допомоги хлібом, а також у ніякому разі не зносити жодних будівель! Нашу позицію підтримують сім'ї загиблих та велика кількість демобілізованих, що отримували хліб ТМ «Кічкарівка» в рамках проекту «Меценати для солдата», - пишуть в коментарях волонтери.

На фото: проект кіоску «Ковельського хлібокомбітату» з сторінки Віталія Бобира.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіоск, хліб
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хліб повинен продаватися у магазинах, а не металевих будках.
Відповісти
Бобир боїться конкуренції - ковельський хліб смачніший та дешевший
Відповісти
ХОЧУТЬ ХАБАРЯ!!!
Відповісти
мне хлеба ненадо-деньги давай
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хлібних кіосків не збільшуватиметься, - виконком. ФОТО
20 квітень, 2016, 16:35