Підвищення тарифів на газ необхідна вимога МВФ

Підвищення тарифів на газ необхідна вимога МВФ
Уряд України буде змушений піти на підвищення тарифів на газ.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в ефірі "24 каналу" ввечері 20 квітня, повідомляє "Урядовий портал".

"Низькі чи економічно не обгрунтовані тарифи – це поле для жорсткої корупції. Це десятки-сотні мільярдів, які заробили різні люди на цих справах, – зауважив він. – Коли газ для однієї категорії коштує 3 тисячі, а для іншої – 7, то я вас хочу запевнити, що списують по 3 тисячі для населення, а продають нелегально по 7. Заробляють колосальні мільярди".

Відповідаючи на питання щодо потенційного підвищення тарифу на газ, Володимир Гройсман заявив: "Є зобов'язання, які підписані українською стороною про те, що тарифи на газ будуть 100% відповідати вартості. Іншого шляху просто немає".

Уряд, зокрема Міністр соціальної політики України Андрій Рева, працюють над пошуком рішення, що дозволить мінімізувати негативні впливи прийняття такого рішення для громадян, зазначив Прем'єр-міністр.

"Інша справа, як правильно побудувати умови соціальної справедливості, щоб для тих, хто має невеликий заробіток, навіть підвищення ціни до економічного обгрунтованої, не мало важких наслідків. От це сьогодні дуже важливо", – зазначив Прем'єр-міністр. Він запевнив, що Кабінет Міністрів знайде "компенсаторні речі", які могли би врегулювати це питання.

Разом з тим Голова Уряду наголосив, що план взаємодії з Міжнародним валютним фондом – це план реформ, що дозволять змінити систему у країні, забезпечити економічне зростання, яке буде конвертоване у реальні стандарти життя українців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
да что за нафиг,они бы так лихо зарплаты повышали!
Відповісти
До свого пана звернись по зарплату, держава тобі нічого невинна.
Відповісти
Зато безвiз.... Скоро... Дуже скоро...
Відповісти
Нехай покажуть де це МВФ прописало?! Там про тарифи нічого немає, дурять людей, там про впорядкування бюджету мова йде, а вони собі зарплату піднімають, а тарифи підвищують для людей і кажуть МВФ, що рехформа! Дурять людей! Ганьба!!!
Відповісти
збільшенням тарифів не дурять - це реалії...
Відповісти
Це не збільшення тарифів, просто держава перестає доплачувати всім підряд за компослуги.
Відповісти
тільки масові розстріли можуть щось змінити в нашій сраці-державі
Відповісти
МВФ потрібний збалансований бюджет,щоб повертати свої гроші,які вони давали раніше.До тарифів вони ніякого відношення не мають-це все казки.Потрібно просто економити і ощадливо використовувати.А в нас з цим проблема,"совок" ще в дії.
Відповісти
Пропоную взагалі на 3 роки припинити подачу газу в Україну для стабілізації і протрезвіння.
Відповісти
Це дебіди. А в Європі теж людям зарплати і пенсії такі мінімальні? То нафіг та Європа? Чи це для багатих? Якщо і візи відкриють то щоб наші бариги їхали на роботи і привозили гроші і кормили депутатів і чиновників державних
Відповісти
Це все робиться для того,щоб позабирати у нас житло і викинути весь нарід на вулицю.Бо при таких зарплатах і пенсіях ніхто не в силі заплатити комунальні послуги.Хай но приймуть закон,який вже пропихають у цій дибільні Верховній раді ці олгархи і злодії,що борги будуть вибивати приватні компаніїї.Тоді гаплик. Прийдете додому увечері, а у вас поміняті замки і ви вже на вулиці. Отакі ралії нашого україського дибілізму і нашої корумпованої по вуха влади.
Відповісти