Якщо тебе обси#ають боти у Фейсбуці - ти робиш щось правильно, - Андрій Лучик

Якщо тебе обси#ають боти у Фейсбуці - ти робиш щось правильно, - Андрій Лучик
Ми вже давно готували до випуску матеріал про те, як відрізнити думку справжньої людини від інтернет-троля, якому платять за його вислови.

Сьогодні в Фейсбуці від нікому не відомого користувача Юлії Парій поширили інформацію про те, що ВолиньPost "давно перетворилося на приватну комерційну структуру, бо навіть блоги та новини користувачів публікуються за кошти".

Цікаво те, що цей текст розповсюдив ще один інтернет-троль Тарас Чурило, який, як і Юлія Парій, активно поширює дописи одного із волинських інтернет-видань. Це видання інтернет-користувачі добре знають, як і знають його власника, який не тільки мільйонер, але й за сумісництвом ще й посадова особа.

Але все по-порядку. Нам вдалося поспілкуватися із чоловіком, який, можна сказати, професійно займається інтернет-тролінгом та отримує за це непогані гроші. Він попросив, аби його ім'я залишилося в таємниці, адже він працює в дуже відомій структурі. І повне інтерв'ю із ним читайте тут.

На наше прохання цю ситуацію прокоментували головні редактори трьох інтернет-видань.

Головний редактор інтернет-видання Волинське агентство розслідувань Анатолій Котлюк каже, що такі атаки - це підступи політичних сил.

"Коментар надійшов з боку фейкового користувача, який представляє групу ботів у Facebook. Ця група регулярно поширює інформацію з підтримкою дій "Укропу" та одного з його лідерів Ігоря Палиці. Крім того, ця група постійно критикує опонентів згаданої політичної сили та використовуються для інформаційних викидів у соціальні мережі.

Тому очевидно, що хтось з штабу "Укропу" вирішив зачепити ВолиньPost та його керівника. З якою метою це зробили, не розумію. Останнім часом серйозної критики команди Палиці не бачив.

На мою думку, наразі єдине логічне рішення - це ігнорувати "палицеботів" і все, що вони пишуть. Ця практика себе виправдала. Більшість користувачів волинського сегменту Facebook розуміють, що це фейкові акаунти, тому інформації, яку вони поширюють, не довіряють", - заявив Анатолій Котлюк.

Шеф-редактор медіа-холдингу "Сім"я і Дім" Юрій Ричук вважає, що такі інформаційні викиди робляться лише на чиєсь замовлення.

"Те, що ця дописувачка - бот, я знаю від Анатолія Котлюка. Я сам в цьому не переконався, ця людина пробувала бути моїм Фейсбук-другом, але я не додав її, тому не знаю, що вона публікує. Але, за словами Анатолія Котлюка, ця людина - бот, і працює на певні політичні сили.

Стосовно цього допису, то він тенденційний, він написаний з якоюсь метою і я про мету взагалі не буду говорити. Схоже, що хтось вирішив чи то ВолиньPost чи то Володимира Пащенка вколоти. Не скажу, що насолити, бо це не погіршить репутації ні видання, ні керівника проекту. Це абсолютно беззубий і з точку зору тролінгу навіть непрофесійно написаний текст. Не непереконливо і непрофесійно. Таке враження, що написано на чиєсь замовлення. Хтось сів, що знав і на своєму рівні написав", - вважає Юрій Ричук.

Андрій Лучик, головний редактор ділового видання "Конкурент" вважає, що на такі інформаційні викиди від неіснуючих інтернет-користувачів не варто звертати увагу.

"Війни в інтернетах завжди були, є і будуть. Часто такими солдатами виступають фейсбук-боти, тобто неіснуючі чи несправжні користувачі. Інструментами їхньої боротьби можуть виступати такі ж фейкові, тобто несправжні, новини чи повідомлення. Недосвідченому користувачеві інколи буває тяжко розпізнати бота, відділити зерно від полови, а тому на такі повідомлення можуть "повестися".

Чому часто в інформаційних війнах використовують ботів? А чи не тому, що під власним іменем і прізвищем соромно видати таку інформацію?

Загалом, на ботів та інформацію не варто звертати увагу. Всі ці холівари в інтернетах нагадують бурю в склянці води. Є більш важливі речі, на які варто звернути увагу та присвятити свій час.

Але якщо тебе починають обcи#ати боти у фейсбуках, знай, що ти зробив щось правильно", - підсумував Андрій Лучик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Карлик Путлєр все правильно робить?
Відповісти
я насправді не тарас чурило, а прес-секретар варти порядку---ха-ха-ха
Відповісти
Займаються ботуванням

Олександр Волянюк, його неписана "краса" Olena Pianykh,Yuliya Parij,Тарас Чурило та ... ще будуть...
Відповісти
Візьмемо прес-секретар варти порядку за одне місце, тоді всіх здасть.
Відповісти
на палю його)
Відповісти
Останні новини
Якщо тебе обси#ають боти у Фейсбуці - ти робиш щось правильно, - Андрій Лучик
21 квітень, 2016, 17:50