Прикордонники луцького загону здобули перше місце зі спортивного орієнтування. ВІДЕО

Прикордонники луцького загону здобули перше місце зі спортивного орієнтування. ВІДЕО
19 та 20 квітня на базі Луцького прикордонного загону відбувся чемпіонат Державної прикордонної служби зі спортивного орієнтування.

Понад 120 прикордонників із усієї України змагались за звання найкращих у цьому виді спорту, - інформує Державна прикордонна служба України.

На початку змагань начальник Луцького прикордонного загону підполковник Олександр Соловей привітав усіх присутніх з прибуттям до Луцького загону та побажав кожному учаснику перемоги.

Упродовж двох днів індивідуальні та командні змагання серед загонів та регіональних управлінь буквально кипіли у лісах Ківерцівського району, поблизу Луцька. Прикордонники змагалися в орієнтуванні на місцевості за допомогою карт та компасів і найшвидшому знаходженні заданих контрольних пунктів тощо.

У командній естафеті зі спортивного орієнтування перемогу здобула команда Луцького прикордонного загону, друге місце – у Львівського загону, третє – у прикордонників Сумщини.

«Тривалий час працював дільничним інспектором Держприкордонслужби. Тому доводилося добре орієнтуватися і в лісовій місцевості, і в болотистій. До того ж, я - мисливець. А це дає неабиякі навички орієнтування в лісі», - розповів після змагань переможець у третій віковій категорії старший прапорщик Луцького прикордонного загону Володимир Вербінський.

«Військовослужбовці під час виконання службових завдань мусять вміти орієнтуватися на місцевості. Але, щоб впіймати злочинця, для прикладу, контрабандиста, потрібно не тільки орієнтуватися, а й бути фізично підготовленими. Спортивне орієнтування – одне з найперших умінь прикордонників та один з найважливіших елементів їх фізичної підготовки. Тому ми повернулися до чемпіонату зі спортивного орієнтування, який проводився ще у 2008 році, і будемо проводити такі змагання в майбутньому», - пояснив керівник спортивного комітету Державної прикордонної служби України полковник Микола Подоляк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прикордонники луцького загону здобули перше місце зі спортивного орієнтування. ВІДЕО
21 квітень, 2016, 22:48