Прокурор області: «На Волині погіршилася криміногенна ситуація»

Прокурор області: «На Волині погіршилася криміногенна ситуація»
У прокуратурі Волині під головуванням прокурора області Дмитра Чепіжака відбулася спільна нарада керівництва прокуратури області та керівників самостійних підрозділів Національної поліції.

На ній обговорили проблемні питання протидії злочинності в області у цьому році, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокурор області зауважив, що на Волині погіршилася криміногенна ситуація, однак реальні результати роботи органів поліції із виконання визначених ст. 2 Закону «Про Національну поліцію» завдань з протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави, поки що - відсутні.

Так, на певний період реформи паралізували роботу поліції, а в частині оперативно-розшукової діяльності вона паралізована і зараз. І хоча штатна чисельність органів поліції фактично не зменшилась, робота щодо запобігання, виявлення та фіксації злочинних проявів фактично не ведеться.

На перший погляд, ситуація в області не критична. Рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення нижчий, ніж по державі. Знизилось число умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, незаконних заволодінь транспортними засобами. Менше вчинено злочинів особами, які раніше їх вчиняли.

Проте третина від облікованих на Волині правопорушень – це тяжкі злочини і їх є більше тисячі.

Понад половину від усіх облікованих складають правопорушення проти власності. Левова частка цих злочинів – крадіжки, яких в області упродовж 1 кварталу цього року вчинено майже 2 тисячі.

Наявний ріст шахрайств, грабежів, вимагань, розбоїв.

Відчутно зросла в області кількість ДТП, зокрема зі смертельними наслідками.

Удвічі більшою, ніж по державі, на Волині залишається частка злочинів, вчинених особами в стані алкогольного сп’яніння.

Суттєво послаблено роботу органів поліції щодо виявлення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Турбує стан розкриття злочинів, насамперед тяжких і особливо тяжких.

Натомість залишаються випадки укриття кримінальних правопорушень від реєстрації.

Значно збільшився залишок незакінчених кримінальних проваджень. Мають місце грубого порушення конституційних прав громадян у кримінальному провадженні.

Відтак, наголосив прокурор Волині, заходи, вжиті органами поліції у сфері протидії злочинності – недостатні. Стан боротьби зі злочинністю, робота з профілактики кримінальних правопорушень потребує негайного покращення.

Дмитро Чепіжак наполегливо рекомендував переглянути стан організації роботи та спрямовувати її на виконання основного завдання - протидію злочинності, а відтак і забезпечити правопорядок в регіоні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не заважай- до безвiзу готуемся...
Відповісти
Раніше багато злочинів "рішались" міліцією і не доходили до реєстрації.
Відповісти
Зараз все гарненько реєструють і не розкривають.А навіщо ,8000 грн. вчасно впаде на карман.
Відповісти
А що селфіки вміють розкривати? В Сокиричах цього не вчать.
Відповісти
Патрульні не реєструють та не рослідують злочини, це є функція бувших міліціянтів.
Відповісти
два-три екіпажі гаї на місто складали майже вдвічі більше протоколів за водіння в нетверезому стані ніж двадцять екіпажів селфі полісменів звичайно що в результаті такої свого роду профілактики було менше дтп за участі пяних водіїв я вже мовчу про двори в яких боїться ходити нова поліція пора вже зрозуміти що коли ти їдеш з включеними маячками вулицею в цей час в дворі може скоюватись злочин злочинець помітивши миготіння перечекає і далі продовжить свою справу для того щоб розкрити чи попередити злочин крім красивої машини форми і фізіономії потрібно проявляти елементарні тактичні навики,оперативне мислення,високу пильність,рішучість та наполегливість.
Відповісти
А що ви хотіли? В державі повне народовладдя! Захотіли - перерили ліс в пошуках бурштину. Набридло копати - повирубували дерева. Поліція і ті, що з ними, виконують суто деомнстративну функцію, - показують картинку америкосам та япошкам, які виділили на це гроші, мовляв, - все налагоджене, все працює.
Відповісти
В міліції основним завданням було розкриття злочинів незалежно в якій ти службі працюєш. Суттєвий вклад був ППС (патрульно-постова служба) працівники якої "топтали" землю проводили профілактичну роботу та розкривали злочини.
Відповісти
Останні новини
Прокурор області: «На Волині погіршилася криміногенна ситуація»
21 квітень, 2016, 15:39