Українці, які проживають не за місцем реєстрації, платитимуть штраф

Українці, які проживають не за місцем реєстрації, платитимуть штраф
Українців штрафуватимуть за проживання не за місцем реєстрації.

Реєстрація на новому місці потрібна, якщо вдома не проживають понад 30 днів. Українці, які не проживають за своїм офіційним місцем реєстрації понад 30 днів, повинні "прописатися" за новим місцем перебування, - повідомляє "ТСН".

За невиконання такої норми спочатку попередять, а потім під час кожного виявлення порушення накладатимуть штрафи в 17-51 грн. Такі норми записані в постанові Кабміну №207 від 2 березня 2016 року.

Відповідно до новацій, функції реєстрації передали з Державної міграційної служби до місцевих органів влади. Людина, котра виписалася з попереднього місця проживання, повинна зареєструватися за новим місцем упродовж 30 днів. Також потрібна реєстрація для тих людей, які виїхали з дому на понад місяць на навчання, роботу тощо. Про це пише "Сегодня".

Водночас знятися з попереднього місця реєстрації можна буде одночасно з реєстрацією на новому, адже в Україні існує електронний Єдиний демографічний держреєстр. Експерти зазначають, що вимога щодо реєстрації на новому місці зменшить проблеми, скажімо, під час обслуговування в медичних закладах. Проте досить часто приїжджі нелегально орендують житло, власники побоюються їх реєструвати та відповідно не сплачують 15% податків від орендної плати.

"У нас до половини працездатних проживають не за місцем реєстрації, а там, де можна знайти роботу. Це створює проблеми і самим приїжджим – вони змушені, наприклад, давати хабара в лікарнях за лікування. Але отримати прописку їм буде складно: господарі найманого житла часто відмовляються реєструвати квартирантів, побоюючись, що потім їх не випишеш. Та й податки платити вони не хочуть (15% доходу)", – говорить юрист Володимир Столітній.

Штрафи за відсутність реєстрації йтимуть до місцевих бюджетів, влада буде зацікавлена у виявленні тих, хто живе, але не "числиться".

"Через виявлення приїжджих можна буде вийти на підпільних орендодавців, оштрафувати їх за незаконне підприємництво і змусити платити податки. Можливо, влада почне заохочувати "стукацтво" сусідів на квартирантів і їхніх господарів", - говорить юрист Василь Мірошниченко.

В Інтернеті чимало оголошень, де пропонують за 2 тисячі гривень приписати в обласному центрі, або ж до 12 тисяч гривень – за реєстрацію в прикордонних районах. Така фіктивна приписка допоможе через три роки скористатися правом багаторазового безвізового в'їзду на прикордонні території (до 50 км від кордону) країн Євросоюзу – Угорщини, Словаччини, Румунії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зупиняє міліціянт пані, яка переходить не по "зебрі" і складає протокол на 1карбованець. Пані- дає 2 "візьміть, бо я назад буду переходити- тут само".
Відповісти
І як ви собі це уявляєте?
Відповісти
уже наприймали законів про заборону куріння і розпиття спиртних напоїв у нев становлених місцях так само буде і з цим поняттям хотілося би якоїсь конкретики
Відповісти
Маразм крєпчаєт...Як мін.порушення прав людини і Європейський сцд!!!
Відповісти
А дрочити можна товариш юрист?
Відповісти
а фото не знайшлося з гривнями? ідіотизм зашкалює. з малих діток,які не проживають по приписці, теж штрафи брати будуть?
Відповісти
та загнати всіх у резервації, паспорти забрати і кайданами до робочого місця прикувати
Відповісти
Особливо сподобалось про "хабар у лікарні"))))
Відповісти
Удену я кастрюлю.пиду я на майдан.там кохуве и катлета безплатна як завжди.Там парубий и куля попригам як завжди.в кармани тильки дуля.пиду нас..у в штани.Майда мада майдан.Дякую Майдаунам.Вперед-в гроб.освобождаем территорию вальцману.хто ще не в Ато.хто ще с руками иногами.все в ато а то путин напато.вальман-залив по крови шукуладку.народу нравится.кушае..
Відповісти
це вам не "диктатор" Янукович цi гайочки по грамотному затягнуть тепер вже без реэстрацi на майданi три мiсяцi не посидите
Відповісти
А як бути людині, якщо її відправляють у відрядження на місяць, прописатись в готелі, а водію далекобійнику на фурі? Брєд сивої кобили!
Відповісти
Відкрийте вказну у статті Постанову Кабміну і здивуйтесь коли не побачите жодної зі "страшилок", які згадуються вище.
Ця стаття - ФЕЙК!
Читайте першоджерела
Відповісти
Які у нас "РОЗУМНІ" юристи, що аж страшно. юрист Володимир Столітній за сало "напевно" купив диплом.
Відповісти
ВолиньPost перш чим друкувати статтю, перевіряйте інформацію, а не публікуйте "АХІНЕЮ"
Відповісти
Це потрібно було писати коли скакали за "диктаторські закони". Тоді зразу повибігали бо по тєлєхвізору сказали... і жодна лошадь котра скакала на майдані в очі тих законів не бачила.
Відповісти
Та яке ваше діло де я зареєстований і де я живу...скоро будемо реєструвати місця куди срати ходимо, бо екологічна проблема, податки, комунальні, хабар треба дати...знов в союз..."влада буде зацікавлена у виявленні тих, хто живе, але не "числиться" та влада хай роботою займеться, вони живуть з наших податків. Ааа, чуть не забув про гамноюристів...брєєєд...
Відповісти
Останні новини
Українці, які проживають не за місцем реєстрації, платитимуть штраф
21 квітень, 2016, 20:23