Волинян народжується все більше і більше

Волинян народжується все більше і більше
За інтенсивністю загального приросту (2,7 особи на 1000 наявного населення) Волинь посіла друге місце серед регіонів України.

Про це повідомили у головному управлінні статистики у Волинській області.

Загалом зростання народжуваності було зафіксоване в усіх регіонах країни. У Волинській, Закарпатській, Рівненській областях і Києві рівень народжуваності перевищив рівень смертності.

За оцінкою на Волині на 1 липня проживало 1040,0 тис. осіб. За січень–червень кількість жителів області збільшилась на 1390 осіб внаслідок міграційного (1026 осіб) та природного (364 особи) приростів.

У першій половині року народилось 7,4 тисяч дітей, що на 6,5% більше, ніж рік тому. Загальний коефіцієнт народжуваності збільшився з 13,6 новонароджених на 1000 жителів до 14,4. Найвища народжуваність – у Камінь–Каширському районі, а найнижчий її рівень – у місті Володимирі–Волинському.

Водночас померло 7,1 тисяч осіб, рівень смертності зменшився з 14,1 до 13,7 померлих на 1000 жителів та є нижчим, ніж в цілому по Україні (15,0).

Міграційний рух населення відбувся з позитивним сальдо в 15 регіонах області. Обсяг його у порівнянні з січнем–червнем минулого року збільшився в 1,6 рази. На Волинь з інших регіонів України та інших держав на постійне місце проживання прибули 2,7 тисяч осіб, а вибули - 1,7 тисяч, що, відповідно, на 18,2% та 2,6% більше, ніж торік. Більше половини мігруючих волинян змінили місце проживання в межах області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто плохо то, что очень часто детей рожают для получения денег, чтоб "поправити своє фінансове становище"...
Відповісти