На Волинській митниці запровадять електронну чергу для збільшення пропускної спроможності

На Волинській митниці запровадять електронну чергу для збільшення пропускної спроможності
Ігор Гузь вимагає розібратися з чергами на митниці та закликає вжити оперативних заходів щодо збільшення пропускної спроможності на українсько-польському кордоні.

На цьому він наголосив під час брифінгу в стінах Верховної Ради України, - повідомляє прес-служба депутата.

Ігор Гузь закцентував увагу Голови Державної фіскальної служби Романа Насірова стосовно ситуації, яка нині склалась з «накопиченням» транспортних засобів з української сторони на міжнародних автомобільних пунктах пропуску «Устилуг» та «Ягодин».

«На Волині, на території мого виборчого округу - два митні переходи. На сьогодні там величезні черги: люди, які їдуть за кордон, «стоять» у черзі по 9-12 годин, щоб перетнути кордон! Потрібно негайно вирішувати цю проблему та запозичувати досвід впровадження електронної черги, яка допоможе уникнути «накопичення» вантажівок на митних постах. Тим більше, коли Європейський союз фактично показав «зелене світло» безвізовому режиму з Україною. Ми сподіваємося, що вже восени українці зможуть подорожувати до Європи без віз, в тому числі, через Республіку Польща» - зазначив він.

Ігор Гузь запросив керівника фіскальної служби відвідати Волинську область, аби разом напрацювати спільний механізм подальших дій в цьому напрямку. Крім того, потрібно запросити до розмови всі сторони конфлікту, який уже упродовж кількох днів триває на митниці, аби нарешті навести там лад.

Наразі впроваджується європейський проект, за кошти якого можна провести реконструкцію митного посту «Устилуг».

"Цю проблему потрібно вирішувати комплексно. І вже зараз, не чекаючи, коли вступить в дію безвізовий режим з Євросоюзом. Треба думати, як «уникнути» величезних черг на кордоні. На жаль, це питання не вирішується. Воно, у першу чергу, турбує десятки тисяч волинян, які, адже нікому не секрет, їздять до Польщі за заробітком. Людям треба виживати, поки держава не має додаткових робочих місць», - сказав нардеп.

Ігор Гузь вимагає розібратися з чергами на митниці: «Керівництво Української держави має прийняти рішення стосовно збільшення пропускної спроможності та вжити максимально оперативних заходів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще б він розповів як це правильно зробити, щоб не були липові черги, які потім можна буде продавати іншим. Зараз хоч прикордонникам платять щоб проїхати, а тут взагалі маразм буде..... Як на мене, потрібно встановити апарати, як у візовому центрі, з порядковим номером і буде все чітко, а не кум, брат чи сват робить вікна в черзі... Все через них, так як місцеві гасають туди - сюди і пропускать (роблячи вікна у черзі) авто своїх родичів і знайомих біля самого кордону.
Відповісти
ти шо рускій? ти чмо приїхало до мене і будеш вказувати мені чи пропускати свого сусіда чи ні? пашел вон звідси курба расейская
Відповісти
Єдине що ще на сьогодні радує, що на пропускному пункті Угринів, прикордонники переписують номери машин і хто за ким стоїть і не пропускають тих хто вклинився в чергу. Іноді описують номери авто, проходячи з кілометр! Але черга рухається так як потрібно, а не по 10 метрів в 2 години, як на Устилузі і Ягодині !!!
Відповісти
але, коли там ягодинська зміна прийшла,то стало все,як на Ягодині...
Відповісти
Останні новини
На Волинській митниці запровадять електронну чергу для збільшення пропускної спроможності
22 квітень, 2016, 12:37