«Правоохоронні органи не контролюють продаж наркотиків через Інтернет», - Андрій Покровський

«Правоохоронні органи не контролюють продаж наркотиків через Інтернет», - Андрій Покровський
Депутат Луцької міської ради від фракції «Солідарність» Андрій Покровський розпочав боротьбу з розповсюдженням наркотичних засобів у мережі Інтернет.

Андрій Покровський ініціював звернення до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з питанням поглибити контроль за розповсюдженням наркотиків в мережі Інтернет.

Відповідний проект рішення депутат оголосив під час засідання комісії з дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

«Запорукою сильної України є здорова нація. Однією з перешкод розвитку нашого суспільства є вживання наркотичних засобів. Якщо правоохоронні органи борються з цією проблемою прямим шляхом, то розповсюдження через мережу Інтернет, на жаль, не контролюється. А наркомафія завжди знає, де можна знайти свого клієнта. В Україні ведеться недостатньо роботи по боротьбі з розповсюдженням наркотиків. Особисто від себе хочу оголосити про боротьбу з наркотикам в нашому суспільстві та популяризувати її серед молоді особливо. В подальшому я буду здійснювати комплекс заходів, спрямований на антирекламу наркотиків», - заявив Андрій Покровський.

«На сьогодні мусимо констатувати, що законодавство України є недосконалим не тільки у сфері боротьби з продажем наркотиків через Інтернет, а й в цілому з кіберзлочинністю. Наразі у вітчизняному законодавстві не міститься навіть визначення поняття «кіберзлочинності», є лише узагальнене поняття злочинів і правопорушень, які вчиняються з використанням комп'ютерних систем та мереж електрозв'язку. Ні «Конвенція Організації Об'єднаних Націй про боротьбу проти незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин», ні Закон України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними» не містять положень, які регулюють питання боротьби з розповсюдженням наркотиків через Інтернет.

Хоча законодавство України і передбачає відповідальність за розповсюдження наркотичних речовин, проте встановити осіб, які вчиняють такі протиправні дії в інтернет-мережі досить важко. Схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 серпня 2013 р. № 735-р. «СТРАТЕГІЯ державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року» хоч і передбачає впровадження нових технологій отримання інформації про факти незаконного обігу наркотиків, зокрема їх продаж через Інтернет, проте законодавчо закріплених механізмів боротьби з розповсюдженням наркотиків через Інтернет на сьогодні немає. Тому я, як представник громади, повинен реагувати на проблеми та потреби суспільства», - додав депутат.

Разом з тим і члени комісії підтримали позицію Андрія Пкоровського. Зокрема, депутат міської ради Артем Запотоцький наголосив на тому, що основною проблемою втрати контролю над проблемою наркотиків є реформування правоохоронних органів.

«Наразі відділ організованої боротьби з обігом наркотиків працює одразу на три області – Волинську, Рівненську та Житомирську. А тому вони не можуть як слід виконувати свою роботу», - заявив депутат.

Зрештою, всі члени комісії одноголосно проголосували «за».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як не контролюють? Менти ,якраз, контролюють наркоту.
Відповісти
Останні новини
«Правоохоронні органи не контролюють продаж наркотиків через Інтернет», - Андрій Покровський
22 квітень, 2016, 12:20