У столиці стартував найбільший фестиваль ретро авто OldCarLand-2016. ФОТО

У столиці стартував найбільший фестиваль ретро авто OldCarLand-2016. ФОТО
Сьогодні у Києві почався найбільший фестиваль ретроавтомобілів в Україні OldCarLand-2016. Його проводять у Державному музеї авіації, що на вулиці Медова, 1. Захід триватиме з 22 по 24 квітня.

Повідомляє Gazeta.ua.

На фестиваль привезли понад 600 машини зі всієї України, Польщі, Білорусі та Чехії. Крім того, можна подивитись на 90 бойових і цивільних літаків музею.

«Багато рідкісних моделей представили автомобільні клуби із Запоріжжя, Львова, Харкова. Крім машин на заході є мотоцикли, скутери та автобуси. На фестиваль привезли ексклюзивний «Ікарус». На такому до 1986 року їздили футболісти столичного клубу «Динамо». Ветерани клубу будуть у суботу. На спеціальній футбольній зоні вони проведуть автограф-сесію», - розповідає один з організаторів Вадим Навроцький, власник проекту «Кофейбус».

На заході працюють різні розважальні зони. Для дітей проводять змагання на відреставрованих радянських педальних машинах. «Київпастранс» до фестивалю підготував унікальний експонат - перший трамвай. Він на 80 відсотків зберігся в оригінальному стані. Поруч з ним катають на поні та влаштували майданчик.

«В суботу відбудуться змагання по автозвуку, в неділю — нагородження учасників у різних номінаціях», - говорить Роман Щипков, голова Комісії ретро руху України.

Також програмі фестивалю - показові заїзди контраварійного водіння «Карбон».

«У неділю заплановано масовий заїзд скутерів та мотоциклів. Їх буде понад сто», - каже Сергій Нікітін організатор «Ретро скутер клубу».

На території фестивалю всі дні працюватимуть музиканти та виступатимуть гурти. Є ресторанна зона, присвячена тематиці заходу. Новинкою цьогорічного заходу став показ електромобілів та машин із зони АТО.

Із Севастопольської площі до Музею авіації курсуватимуть 3 автобуси. Для відвідувачів на авто організують велику безкоштовну парковку.

Вартість квитка – 80 грн. Для дітей до 12 років, ветеранів і учасників бойових дій вхід безкоштовний.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У столиці стартував найбільший фестиваль ретро авто OldCarLand-2016. ФОТО
22 квітень, 2016, 23:35