У Луцьку відбувся Чемпіонат Державної прикордонної служби з боротьби. ФОТО

У Луцьку відбувся Чемпіонат Державної прикордонної служби з боротьби. ФОТО
22 – 23 квітня на базі Луцького прикордонного загону пройшов Чемпіонат Державної прикордонної служби з боротьби самбо, присвячений пам’яті загиблого під час виконання службового обов’язку в зоні проведення АТО молодшого сержанта Сергія Гулюка.

Понад 100 прикордонників-самбістів із усієї України змагались за звання найкращих у цьому виді спорту, вшановуючи в такий спосіб пам'ять героя, - йдеться на сайті Державної прикордонної служби.

Організатором змагань виступив спортивний комітет Держприкордонслужби України спільно з Волинською організацією фізично-спортивного товариства «Динамо» України. Свої команди на турнір надіслали Азово-Чорноморське, Східне, Південне, Західне та Північне регіональні управління, Навчальний центр та Національна академія Держприкордонслужби, Окремий контрольно-пропускний пункт «Київ» та Головний центр зв’язку автоматизації та захисту інформації.

За рівнем змагань та цікавості поєдинків чемпіонат можна віднести до міжнародного, адже серед учасників багато титулованих спортсменів. Три майстри спорту міжнародного класу, 6 майстрів спорту України та тринадцять кандидатів у майстри спорту. Разом з тим на татамі вийшли випробувати свої сили початківці та професіонали небайдужі до практичного застосування самбо у повсякденній службі.

В ході відкриття Чемпіонату не забули вшанувати і загиблих побратимів. До речі, із 100 учасників 43 спортсмени пройшли випробування у зоні АТО. Хвилиною скорботи, під барабан, з низько схиленими головами, присутні віддали шану полеглим побратимам.

Керівник спортивного комітету Державної прикордонної служби України, полковник Микола Подоляк зауважив, що боротьба самбо належить до прикладного виду спорту для прикордонників.

«Військовослужбовці під час виконання службових завдань мусять вміти захистити себе та швидко затримати правопорушника. Саме самбо з його динамічними прийомами та адаптованими до життя уміннями вижити допомагають хлопцям при виконанні ними поставлених завдань»,– зазначив керівник спортивного комітету Державної прикордонної служби України Микола Подоляк.

За результатами проведеного Чемпіонату перемогу здобула команда Луцького прикордонного загону, а друге та третє місця посіли команди Чернігівського та Харківського загонів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбувся Чемпіонат Державної прикордонної служби з боротьби. ФОТО
23 квітень, 2016, 13:27