Януковича підтримують 13% українців, – соціологи

Януковича підтримують 13% українців, – соціологи
Кількість громадян, що підтримують президента Віктора Януковича, знизилася в три рази. Зараз главу держави повністю підтримують тільки 13% українців, хоча у травні 2010 року було майже 40%.

Про це свідчить опитування, проведене соціологічною службою Центру Разумкова разом з Фондом «Демократичні ініціативи», пише Українська правда з посиланням на ZN.UA.

Разом з тим не підтримують Януковича 47%, у травні 2010 цей показник становив 23%.

Ще гірша ситуація з парламентом і урядом. Повністю підтримують діяльність першого – 4%, другого – 7%, не підтримують – 54 і 48% відповідно.

Крім того, 65% громадян країни упевнені, що всі галузі влади залежні, а незалежний ні від кого й ні від чого тільки президент.

Бачать Януковича залежним від законодавчої влади тільки 9%, від виконавчої або судової – по 4%.

На думку більшості або відносної більшості громадян, усі галузі влади залежать від президента: і уряд (63%), і парламент (52%), і судова влада (42%).

У тому, що суд в Україні незалежний, як це має бути, упевнені тільки 23% громадян. 14% вважають суд залежним від виконавчої влади, 13% – від парламенту.

72% громадян не почуваються господарями своєї держави, водночас почувають себе такими тільки 17%. На Заході й у Центрі, незважаючи ні на що, господарями почуваються або хочуть так почуватися по 22% жителів, на Півдні – тільки 14%, на Сході – 11%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Януковича підтримують 13% українців, – соціологи
24 серпень, 2012, 09:48