Ключову роль в «громадянському арешті» Генпрокуратури зіграли волиняни

Ключову роль в «громадянському арешті» Генпрокуратури зіграли волиняни
Минулого тижня в Києві управління Генпрокуратури, яке розслідує справи Віталія Каська, Сакварелідзе, Шабуніна, Трепака та Центру протидії корупції, взяли під "громадський арешт". Не останню роль в цих резонансних подіях відіграли волинські ветерани АТО.

Зокрема, як повідомив керівник К-Каширської ветеранської організації Богдан Пташник, 19-го квітня, група волинян прибула на підтримку акції-мітингу з вимогою призначити Генерального прокурора на чесному відкритому конкурсі із залученням громадської комісії.

Під час мітингу надійшла інформація про «засекречений» департамент ГПУ, в якому, нібито, проводяться допити, ведуться слідчі дії... але «формально» такого підрозділу ГПУ не існує.

Активісти вирішили перевірити це.

Як виявилось, приміщення дійсно знаходилось в внутрішньому дворі житлового кварталу по вул. Петлюри, 7, куди дістатися можна було виключно по перепустці. Одному з мітингувальників вдалося відкрити браму і, саме, волинські атошники контролювали, щоб до прибуття, на запрошення активістів, нардепів Соболєва і Семенченка, зовнішній вхід знову не був замкнений.

Одночасно активісти заблокували двері у саме приміщення.

Щодо установи, то, як повідомив Богдан Пташник, сама споруда справді була без відповідних державних атрибутики і інформаційних табличок, а люди, які намагались вийти - або ж повідомляли, що були викликані сюди на допит, або ж відмовлялися назватись і підтвердити, що є працівниками незрозумілої установи й швидко зникали за зачиненими дверима.

Як з’ясувалося згодом – двері кабінетів, де проводились допити і інші слідчі дії, були пронумеровані, однак на них були відсутні таблички з прізвищем і посадою працівників.

В подальшому, мітингувальники в супроводі Єгора Соболєва та Семена Семенченка ввійшли в будівлю та зустрілись з керівником цього підрозділу Володимиром Гуцуляком.

Обидві сторони акції прокоментували свою позицію журналістам, зокрема 24 каналу.

- Оцей цирк із псевдо боротьбою із корупцією, коли всі злодії епохи Януковича живуть та наплодилась велика кількість нових злодіїв. А тут розгортається репресія проти тих, хто арештував "діамантових прокурорів" – проти Каська, Сакварелідзе. То я можу сказати від всіх присутніх, що це попереджувальна акція, це сигнал від народу керівництву держави. Або держава буде виконувати свої функції, або суспільство буде саме наводити порядок і брати під контроль процес очишення, й інші будівлі також,
— зазначив нардеп Семенченко.

В свою чергу прокурор ГПУ Володимир Гуцуляк повідомив що не має зауважень стосовно "громадського арешту". Як він сказав, люди зайшли мирно і претензій з приводу їхньої поведінки немає.

З приводу проваджень щодо Каська, Сакварелідзе, Шабуніна та Трепака я би хотів професійно пояснити. До пана Каська є обґрунтовані претензії зі сторони закону. Ми йому повідомили про підозру, суд обрав запобіжний захід. Обраний запобіжний захід ми не оскаржували, так як вважаємо його достатнім, щоби забезпечити правомірну поведінку усіх учасників процесу і розслідування. З приводу пана Шабуніна та Сакварелідзе кримінальних проваджень немає. Розслідуються лише ймовірні факти заволодіння американськими коштами. — пояснив Володимир Гуцуляк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Почесний волинянин - семен семенченко
Відповісти
Про боротьбу зі злочинітю розказують найбільші злочинці шахрай та самозванець Семенченко барига та хапуга Мосійчук та інші "активісти"на яких в ГПУ заведені томи справ...
Відповісти
Стань таким самим самозванцем і шахраєм - можливо і війна закінчиться.
Відповісти
Вiйна закiнчиться, як свiдомитiв прикопаемо
Відповісти
Останні новини
Ключову роль в «громадянському арешті» Генпрокуратури зіграли волиняни
24 квітень, 2016, 17:47