Близько 350 дітей у Луцьку хворіють на невиліковні захворювання

Близько 350 дітей у Луцьку хворіють на невиліковні захворювання
У рамках проекту «Створення виїзної служби паліативної допомоги «Хоспіс вдома» для дітей м. Луцьк та Луцького району» на базі Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги було створено виїзну мультидисциплінарну бригаду для надання паліативної
допомоги невиліковно хворим дітям, які проживають у Волинській області. Проект реалізовано за підтримки МФ «Відродження» та БФ «СТОПРАК».

У місті Луцьк налічується близько 350 дітей, які хворіють на невиліковні захворювання, проте спеціалізованої програми допомоги для них не існує. Ці діти та їх родини, перебуваючи вдома, залишені практично сам на сам зі своїми проблемами та потребами.

З липня 2015 року команда виїзної бригади паліативної допомоги «Хоспіс вдома» активно відвідує сім`ї, в яких перебувають діти з особливими потребами. Лікар, медсестра та психолог працюють згідно з графіком, погодженим батьками дитини, та щоденно здійснюють виїзні обстеження.

Участь в круглому столі взяли представники БФ «СТОПРАК», команда виїзної бригади «Хоспіс вдома» та родичі дітей, які мають невиліковні захворювання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який жах, як багато дітей хворіють. Дуже жаль дітей які хворі на СНІД від народження, єпідемологічна ситуація країни невтішна, бачила її тут:https://unaids.org.ua/ua/hiv-epidemic-in-ukraine/epidemiologichna-situatsiya
Відповісти
Останні новини
Близько 350 дітей у Луцьку хворіють на невиліковні захворювання
25 квітень, 2016, 13:38