Внаслідок сутичок в Кишиневі постраждали 16 осіб

Внаслідок сутичок в Кишиневі постраждали 16 осіб
В результаті сутичок на акції протесту в центрі Кишинева, організованої рухом «Гідність і правда», постраждали 16 осіб, у тому числі 14 поліцейських, порушено кримінальну справу. Поліція запобігла масовим заворушенням.

Постраждали 14 співробітників правоохоронних органів, з них четверо госпіталізовані. Двоє цивільних також звернулися за допомогою. Більшість поліцейських, за словами представника МВС, отримали травми від каменів, їх життю нічого не загрожує. За підозрою в причетності до безладів затримано одного 24-річний молодика, він затриманий на 72 години.

Сутички поліції з представниками громадянської платформи DA («Гідність і правда»), яка організувала антиурядовий мітинг, відбулися увечері 24 квітня. Зіткнення почалися, коли колона демонстрантів рухалася до офісу заступника голови Демпартії Володимира Плахотнюка. Потім зав'язалася бійка біля будинку, де проживає політик. Протестувальники прорвали щільний кордон поліції, закидавши правоохоронців камінням.

Акція протесту завершилася, її організатори закликали учасників розійтися по домівках і повернутися вранці. Однак чимало маніфестантів відмовилися йти, закликаючи до громадянської непокори і блокування автотрас, а також захоплення будівлі Національного телебачення. За даними на 21:00 на центральній площі Кишинева залишалися кілька сотень протестувальників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.