Депутати Луцькради «воювали» за гарячу воду

Депутати Луцькради «воювали» за гарячу воду
8 квітня 2016 року на позачерговій сесії депутати Луцької міської ради з ініціативи фракції ВО «Батьківщина» ухвалили два важливі рішення: звернення до парламенту та національного антикорупційного бюро про «антинародну» діяльність Кабінету Міністрів та Звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів і Ради національної безпеки та оборони України щодо засудження дій НАК «Нафтогаз України» та негайного відновлення газопостачання ДКП «Луцьктепло».

Все тією ж фракцією ВО «Батьківщина» 20 квітня року було ініційовано збори керівників депутатських фракцій, де одноголосно прийнято рішення про виїзну сесію під стінами НАК «Нафтогаз України».

Про результати засідання негайно проінформовано секретаріат, міського голову та вище державне керівництво.

Надалі події розвивались наступним чином:

20.04.2016 року – губернатор Волинської області В. Гунчик у м. Київ довів до відома НАК «Нафтогаз України» та Кабінету Міністрів України позицію Луцької міської ради.

20.04.2016 року – проведено засідання профільного кабінету ВР, де висловлено повну підтримку щодо даного питання.

21.04.2016 року – про свою підтримку заявили у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

21.04.2016 року – вирішення даної ситуації взяв на контроль особисто Прем’єр-міністр України – В. Гройсман.

26.04.2016 року – профільний міністр Зубко запланував нараду з вищеподаної ситуації.

Як результат подаємо допис міського голови М. Романюка на його офіційній сторінці у Facebook:



Довідково:

З 5 квітня НАК «Нафтогаз України» одномоментно припинив постачання газу на державне комунальне підприємство «Луцьктепло». Через це зупинено всі котельні й без гарячої води залишилися заклади освіти, охорони здоров'я та весь житловий фонд міста.

В ультимативній формі постала вимога повністю розрахуватися за спожитий газ на суму 53 мільйони гривень (заборгованість за половину лютого та березень) і виплатити нараховані штрафні санкції за невчасний розрахунок – 9 255 тисяч гривень. Хоч у Верховній Раді зареєстровано та підготовлено до другого читання законопроект №2706, яким передбачено запровадити мораторій на нарахування штрафних санкцій, але він досі не ухвалений парламентом.

НАК «Нафтогаз України», знаючи, що держава не розрахувалася за субсидії з «Луцьктеплом» на суму 30 мільйонів гривень, намагається перекласти відповідальність на комунальне підприємство.

У квітні 2015 року Кабінет Міністрів удвічі знизив норми споживання на одну фізичну особу, а згодом завдяки адміністративним позовам постанову уряду скасували.

Така ситуація призвела до того, що 10 мільйонів українців, у помешканнях яких немає приладів обліку, отримають рахунки за газопостачання з додатковим нарахуванням на загальну суму понад 3 мільярди гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от розсмішили - фракція ВО Батьківщина - це три людини. Ото вже що фракція - то фракція, не смішіть людей
Відповісти
Не 3, а 4;)
Майдан, на який вийшли мільйони - зародило теж декілька студентів.
І тут чітко вказано, що з ініціативи, тому в даному випадку: "не кількістю а якістю"
Відповісти
"Дякуєм" майдану за "гідне" життя сьогодні!
Відповісти
Інколи три людини можуть зробити більше ніж тридцять - це показник роботи!
Відповісти
Яка робота фракції, який Гунчик. Все до лампочки. Це розпорядження Гройсмана щодо ситуації по всій Україні. А зараз всі лаври припишуть собі.
Відповісти
Так, це розпорядження Гройсмана, але до того, як він його видав, отримав звернення від депутатів ЛМР та сусідніх Рівного і Тернополя.
Справа далеко не в Лаврах, а в тому, що депутати відстояли відновлення водопостачання, а ви тут, як завжди, нічим не задоволені!
Відповісти
Хто оплачувати буде цей банкет,знову ви,дорогі волиняки.Борги накопичуються,субсидія-профанація,енергоощадливість-нуль.Газ спалюємо,а що далі...Чи буде тепло взимку і за якою ціною,а якщо -25,хто може спрогнозувати...Вони ж живуть сьогоднішнім днем і у своїх теплих хатах.
Відповісти
Не втомився коменти строчити!!!!!
Відповісти
Да Гройсман саме злякався козюриного піару
Відповісти
Яка різниця хто чого злякався чи ні? Результату досягнуто!
Відповісти
4квітня Гройсман взяв питання під контроль а депутати вирішили піарнутись після 20 квітня
Відповісти
Читайте уважно
Відповісти
А я все думала хто ж пропіариться на гарячій воді..і оппа "Батьківщина" да-а це "пабєдітєлі". Рєспєкт.3-4 людинки з ЛМР вірішили судьбу всея України. Аплодуйте стоячи.
Відповісти
Останні новини
Депутати Луцькради «воювали» за гарячу воду
25 квітень, 2016, 11:11