Луцьким підприємцям дозволять подавати звітність на папері. ФОТО

Луцьким підприємцям дозволять подавати звітність на папері. ФОТО
Луцькрада проситиме Уряд дозволити підприємцям подавати звіти про обсяг виготовлення та реалізації алкогольних напоїв в паперовому вигляді.

Дане питання гостро постало, коли в лютому цього року Міністерство фінансів України видало наказ про затвердження порядку подання звітності про реалізацію алкогольних та тютюнових виробів. Цим наказом Мінфін зобов’язав всіх ліцензіатів подавати звітність лише в електронному вигляді.

Однак деякі підприємці, надто в сільській місцевості, просто не мають можливості подати звіт в електронній формі.

Відтак, сьогодні, 25 квітня на розгляд комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва було подано проект рішення про звернення до Прем’єр-міністра щодо відміни вищезгаданого наказу в частині та дозволити суб’єктам господарювання подавати звіти про обсяг виготовлення та реалізації алкогольних виробів на папері.

Начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в області Наталія Єлова наголосила на тому, що саме питання відносно подання електронної звітності дуже гостро стоїть серед підприємців, які проживають в сільській місцевості або віддалених від міста районах.

«Для людей, які мають маленькі магазинчики, для них це складно і страшно, вони навіть не мають електронних ключів. А тим паче якщо говорити в межах району чи області. За неподання такого звіту передбачений штраф в розмірі 17 000 гривень. Моя думка – це трошки не по-людськи. Це призведе до того, що на ринок знову вийдуть тіньовики, знову вийде самогон. А якщо люди почнуть подавати в паперовому вигляді, то ми хоч якось будемо бачити їхні звіти. Крім того, потрібно врегулювати ціну ліцензії та розмір штрафу від товарообороту підприємства, бо дуже часто ці суми просто не співмірні», - наголосила Наталія Єлова.

Голова профільної комісії, депутат міської ради від фракції «Солідарність» Петро Нестерук підтримав проект даного рішення та просив комісіянтів проголосувати «за».

«Так, це дійсно дуже важливе питання. Форма звітності в електронному вигляді в деяких населених пунктах взагалі неможлива, оскільки віддалені від міста райони дуже часто мають проблеми зі стільниковим зв’язком! Тому я особисто підтримую це питання і прошу колег не бути осторонь», - заявив Петро Нестерук.

Зрештою, всі члени комісії одноголосно підтримали проект рішення.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а самогонщики як подають звітність ?
Відповісти
ще треба валютчиків заставити звітність здавати
Відповісти
Останні новини
Луцьким підприємцям дозволять подавати звітність на папері. ФОТО
25 квітень, 2016, 12:48