На Волині вирішуватимуть питання із митними постами, - влада

На Волині вирішуватимуть питання із митними постами, - влада
Поблизу митного поста «Устилуг» збудують нову митно-сервісну зону, адже теперішня не відповідає жодним вимогам.

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА.

«Любий митний перехід – це лице держави. Тому я хотів, щоб не просто було обстеження, а розроблений якийсь комплекс дій. І це не має бути одноразова кампанія. Я взагалі не розумію навіщо в Устилузі тратити кошти і створювати те, що створюватиме незручності. Для чого щось робити, якщо вся інфраструктура створена на польській стороні. В нас – кручі, населені пункти біля самого переходу, міст», - зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.

Нагадаємо, що митний перехід «Устилуг» реконструюють вже четвертий рік. Вартість проекту становить 5,5 мільйонів Євро. 10% - місцеві кошти. Решта – ЄС.

«Якщо не виконаємо умови – будемо мати санкції», - зауважив губернатор.

«Зараз «Устилуг» приймає в середньому 700-800 автомобілів на добу. Враховуючи, що після реконструкції має бути три тисячі автомобілів, митно-сервісна зона не відповідає вимогам. Тому плануємо утворити комунальне підприємство. Там будуть будівлі, частини яких здаватимуть в оренду. Це – унеможливить переїзд того «шанхаю», що був на попередній зоні. Також буде розширено спектр послуг в новій зоні», – зазначив заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Микола Томчук.

Нову зону перенесуть ще на півкілометра від міста Устилуг.

Перші проектні рішення по нові зоні мають бути готові вже до четверга. На розробку усієї документації є час до кінця травня. Усі роботи планують завершити до кінця року.

Також проект планують показати проект як мінімум профільному міністру, а краще Прем’єру, аби залучити державні кошти на ці роботи.

Окрім цього під час оперативки зверталася увага і на митні пости із республікою Білорусь.

«Ці митні пости не можуть залишатися в такому стані. Що це таке: дерев’яні вагончики, оббиті металевою вагонкою, опалення - пічки «буржуйки», відсутні місця для відпочинку. Треба подивитися на пости в інших областях, що межують із Білоруссю. Можливо, я перебільшую проблему, можливо, і в сусідів така ж ситуація… але так бути не може», - зазначив Гунчик.

На нараді зазначалося, що хоча стан незадовільний, не слід чекати все від держави. Прибирання сміття, узбіч, облаштування туалетів – усе це обов’язки місцевих громад.

І, якщо найближчим часом на стан речей не повпливають сільські і селищні голови, то на них повпливає екоінспекція.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині вирішуватимуть питання із митними постами, - влада
25 квітень, 2016, 13:55