На Волині відбувся Чемпіонат зі спортивного орієнтування. ФОТО

На Волині відбувся Чемпіонат зі спортивного орієнтування. ФОТО
Близько 250 кращих спортсменів-орієнтувальників збірних команд школярів із 17 міст і районів області, а також 2 команди з Рівного та Дубно, взяли участь у Відкритому Чемпіонаті Волині зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді.

Організатором заходу виступив обласний Центр туризму, спорту та екскурсій, за сприяння управління освіти і науки облдержадміністрації, відділу освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації.

На урочистому відкритті спортсменів та тренерів привітали голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук, керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, начальник відділу освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації Віктор Пась, директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін.

У своїх виступах представники влади району зазначили, що орієнтування і туризм мають велике значення у вихованні молоді, це ефективний засіб всебічного розвитку, який формує здоровий спосіб життя. Крім того, діти мають можливість подорожувати і вивчати рідний край, вдосконалювати свою майстерність.

"Цього року у Чемпіонаті Волині вперше взяли участь команди із сусідньої Рівненської області, також планували приїхати і спортсмени з Білорусі, тому у майбутньому будемо розширювати географію проведення нашого Чемпіонату і доведемо його до статусу Міжнародного", - зазначив Леонід Толстіхін.

Відразу після урочистостей спортсмени розпочали 3-денну боротьбу за першість в особисто-командних змаганнях у 4 вікових групах на спринтерській та довгій дистанціях, а також в естафеті.

До змагань спеціалістами обласного центру туризму було підготовлено три нові спортивні карти. Цікаві та насичені дистанції, сплановані організаторами змагань, вимагали від учасників проявити всі свої вміння та навички з орієнтування на місцевості, набуті під час занять та тренувань у туристсько-спортивних гуртках.

Електронна система відмітки, яка уже декілька років успішно використовується організаторами на змаганнях такого рівня і є обов’язковим елементом європейських та національних чемпіонатів, має широкі можливості у плануванні дистанцій високого рівня, а також дозволяє учасникам відразу побачити свій результат та рейтинг у групі.

Спринтерські дистанції першого дня проходили на території місцевого парку та навчально-виховного комплексу №2. Довгі дистанції другого дня - від 3 км в молодших групах та 6 км в старших - учасники долали у лісовому масиві ур.Боровичок. Завершальним етапом була естафета, яка відбувалась поблизу озера Озюрко.

Впродовж всіх днів трійка команд-лідерів була незмінною. Тож у загальному заліку переможцями Чемпіонату зі спортивного орієнтування стала команда м.Луцька, друге місце вибороли спортсмени Камінь-Каширського району і третє місце здобули юні орієнтувальники Старовижівського району.

Також хороші результати в своїх групах показали спортсмени Маневицького, Рожищенського, Луцького районів та міста Рівного.

Переможці та призери змагань в особистому заліку були нагороджені
дипломами Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій та медалями, а команди – переможці в загальному заліку отримали грамоти управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації і кубки.

Велику роботу у підготовці та проведенні Чемпіонату зробила Камінь-Каширська станція юних туристів, завдяки чому змагання пройшли на високому організаційному рівні. Учасники змагань та організатори завдячують дирекції загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. села Раків Ліс (директор Кузьмич О.П.) за теплий прийом та створення необхідних умов для комфортного перебування.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині відбувся Чемпіонат зі спортивного орієнтування. ФОТО
25 квітень, 2016, 22:22