Не вірою єдиною: мирське життя священиків 21 століття. ВІДЕО

Не вірою єдиною: мирське життя священиків 21 століття. ВІДЕО
Іноді, подивившись на спосіб життя наших священнослужителів, виникає питання, якими догмами чи якою мораллю керуються ці наближені до Бога люди?

Саме таке питання виникло в черговий раз через день народження намісника Києво-Печерської Лаври, який наробив чималого галасу своїм святкуванням, - повідомляє "ТСН".

Нещодавно священику виповнилось 55 років, упродовж двох днів чоловік приймав своїх гостей, які на дорогих машинах їхали до його резиденції. Квіти, подарунки, охоронці та дорогі авто з елітними номерами...

Віряни йдуть до Лаври помолитися, а гості настоятеля та й він сам роз'їжджають на дорогих автівках.

Окрім того, невідомі не давали журналістам оприлюднити інформацію про таке дійство. Представнику ЗМІ погрожували і навіть напали на нього. За словами журналістів, їм намагались заборонити зйомки у громадському місці на території Лаври.

Зазначимо, що така ситуація виникає не вперше, а настоятель Лаври за ці роки набув скандальної слави.

19 квітня під час зйомок святкування Дня народження намісника Києво-Печерської Лаври Павла, якого в Україні неодноразово включали в рейтинг ворогів свободи слова, невідомі особи погрожували журналістам і пошкодили їх авто.

До авто з журналістами підійшли невідомі з представниками так званого Запорізького козацтва, які охороняють територію Лаври, почали лаятися і вимагали віддати відео.

"Вони: або давайте сюди запис, або ви звідси живими не поїдете ... Почали намагатися відкрити машину, машина закрита, відразу почали спускати колеса, кажуть все, ви звідси не поїдете", - розповів журналіст Дмитро Святненко виданню "Обозрєватєль".

Журналісти зуміли врятуватися від "козаків" лише викликавши оперативників і поліцію.

На рахунку владики - кілька конфліктів з журналістами. Наприклад, в 2011-му він накинувся на репортера журналу Корреспондент Ксенію Карпенко. З її рук вирвав телефон, назвав "стервом" і "шалавою", а фотографа Наталію Кравчук, яка разом з нею виконувала редакційне завдання, обізвав "мавпою". Таку реакцію у владики викликало питання про роль матеріальних цінностей в житті церкви.

У 2011-му митрополит вступив у конфлікт з журналістом телеканалу 1+1 Михайлом Ткачем. Той намагався зняти сюжет про Mercedes владики і будівництво кафе на території Києво-Печерської Лаври, на що настоятель зазначив, що журналіст "одягнений як бомж" і порадив йому "піти надіти нормальні туфлі". На цьому він не зупинився і написав гнівного листа гендиректору телестудії 1+1 Олександру Ткаченку, де зазначив, що журналіст поводився фамільярно, неадекватно і нешанобливо.

Ось так день народження святкує настоятель одного з найсвятіших місць в Україні. А як святкуєте Ви?





Автор карикатури Георгій Ключник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Філарета ідіть познімайте і подивіться на яких він мерседесах їздить. Чого почіплялися до владики...
Відповісти
Московську СЕКТУ вже давно пора гнати з Украінськоі землі .
Відповісти
Кого захищаєте??? Чи самі такі? Не зачіпайте Філарета, він себе так не поводить! Соромно за "темних" людей, які йдуть за такими владиками і будують руский мір на рідній землі! Чекайте похвали "господіна" кирила!
Відповісти
Калян псіханув
Відповісти
Дивує все, що відбувається довкола російської православної церкви в Україні... Ця недавня зустріч на Кубі Кирила з Папою римським, де також йшлося про паству в Україні - хтось з українців уповноважував генерала ФСБ Гундяєва говорити від нашого імені ? Зрештою, навіщо мені душпастир, котрий, побоюючись за власну шкуру, не може приїхати та висповідати мене ?..
Відповісти