Скоро зареєструвати шлюб можна буде і в ЦНАПі. ФОТО

Скоро зареєструвати шлюб можна буде і в ЦНАПі. ФОТО
Зовсім скоро реєстрацію актів цивільного стану можна буде здійснити в Луцькому Центрі надання адміністративних послуг.

Про це сьогодні під час візиту до Луцька заявив Міністр юстиції України Павло Петренко.

З 1 січня цього року, у зв’язку з децентралізацією, всі повноваження реєстраційної служби були передані на місця. Тож, аби прослідкувати як зміни в сфері юстиції втілюються у життя Міністр юстиції Павло Петренко приїхав до Луцька.

«Реєстраційна служба була найбільш корумпованою в системі органів державної влади. Тому була втілена інша система роботи – Міністерство юстиції передає повноваження на місця, а тому люди будуть ближчими до тих, хто надає цей сервіс. Спільно з повноваженнями передаються і гроші, мова йде про 1 мільярд гривень надходжень до місцевих бюджетів, передаються спрощені сервіси, та можливість кожного українця, хто проживає в тому чи іншому містечку отримати послугу заплатити за неї, а кошти потім підуть саме на розвиток його міста», - заявив Павло Петренко.

Крім того, головний юрист країни проанонсував, що невдовзі в Центрах надання адміністративних послуг люди зможуть зареєструвати шлюб чи розлучитися.

Разом з тим, Міністр юстиції зауважив, що Луцьк будучи першим містом, яке перебрало на себе всі повноваження щодо виконання функції реєстрації бізнесу та нерухомості, є прикладом для всієї країни.

«Місто Луцьк було, є і буде передовиком в плані впровадження реформ, особливо в сфері юстиції. Я щиро вдячний за те, що це вже стало реальністю. Все те, що колись було лише в планах, місто Луцьк дуже успішно реалізовує. А це говорить про те, що наші громади міцні, наші органи місцевої влади спроможні і ми рухаємося в правильному шляху!», - резюмував Павло Петренко.


























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скоро зареєструвати шлюб можна буде і в ЦНАПі. ФОТО
25 квітень, 2016, 20:52
Долі Чорнобиля... АНОНС
25 квітень, 2016, 20:27