Під час погрому на Волинській митниці мітингувальники ще й побили любомльського поліцейського

Під час погрому на Волинській митниці мітингувальники ще й побили любомльського поліцейського
За фактом захоплення адміністративного приміщення Волинської митниці розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Любомльський відділ Ковельської місцевої прокуратури здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях про захоплення невідомими особами адміністративного приміщення Волинської митниці ДФС України у Волинській області, вчинення ними хуліганства та умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.

Як уже відомо волинянам, сьогодні група невстановлених осіб захопила будівлю митниці у селі Римачі. При цьому вказані особи перешкоджали нормальній роботі органу державної влади, пошкодили вхідні двері приміщення, двері приймальні, а також зіпсували інше майно, яке знаходилося в адмінбудівлі.

Окрім того, вони завдали тілесних ушкоджень начальнику відділу патрульної поліції Любомльського відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області, який здійснював превентивні заходи з охорони публічного порядку та безпеки, знаходячись в адмінприміщенні митниці.

Відомості про усі ці незаконні дії внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 341, ч. 2 ст. 345, ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Наголосимо, такі дії є далеко не "мирними акціями протесту громадян", відтак особи, які беруть в них участь, мають бути свідомі, що за це передбачена кримінальна відповідальність.
Довідково : Згідно санкції ст. 341 Кримінального кодексу України, захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, з метою незаконного користування ними або перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ, організацій карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків, згідно санкції ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну що Юрчику, догрався?
Відповісти
Вже зовсім посіпаки Никитюка Гіля Гунчика керовані Красулею обнагліли..А Гунчик це все назвав неповагою!!???Якщо я йому розвалю приміщення ОДА з неповаги то це нормально!!???В нього вже крім хабарів нічого в голові немає..Чи в нього просто старечий маразм!!???
Відповісти
Справедливого
Відповісти
Це просто жах. До чого ми прийшли. Завтра та наволоч почне захвачувати приватні будівлі? Розстріляти ту бидлоту і в країні наступить МИР.
Відповісти
дуже небезпечно випускати джіна з його лямпи
Відповісти
дуже небезпечно випускати джіна з його лямпи
Відповісти
В західних областях вже давно пора розпочати операцію подібну до АТО (тільки назвати її АКО - антиконтрабандна операція). А набрати для проведення АКО необхідно патріотів з Донбасу. Слава Україні!
Відповісти
це ті хто постійно за кордон шастає невдоволені...мабуть з цим начальником важко домовитись або такса у нього велика...тому і мітингують....чому ж ви довбані патріоти не мітингуєте наприклад біля автодору за такі дороги???..Це ще раз доводить що весь цей "патріотизм"....включаючи повалення попередньої влади зроблений для того щоб дориватись до теплих місць і наживатись.....а те що за народ..за державу то це піар....
Відповісти
"Востаннє, коли перебував у Римачах, зустрічався з працівниками митниці та громадськими активістами"
Пане губернаторе Ви марите: терещук якобчук бондарчук писарський і їм подібні це не колектив Волинської митниці- це прихвостні Микитюка за яких Ви вписались. Всі знають , що з моменту коли микитюк "порєшав" призначення в.о. начальника митниці якобчука всі призначення по митниці і всі питання по митниці вирішувались в Турійську. І Мацібора також був під контролем микитюка. Відомо також що перед першими профспілковими зборами саме микитюк зібрав митників, які приїхали до Вас вранці запросити на збори буцім-то колективу митницю. А напередодні терещук агітував прийти на збори і виступити проти Шавлака, запевняв що підтяне громадськість, пресу і губернатора. відверто кажучи не зрозуміло як Ви на таке повелись, чи нічого святого тільки ГРОШІ.
Відповісти
Гріш ціна владі волинській, якщо нею керуе Микитюк, коли вже він нажереться
Відповісти
З "рішалами" - по законах військового часу !..
Відповісти
Якщо в нашій Україні головний злодюга-президент,то нічого не вирішиться.Ми можемо довго дискутувати,проте це нічого не змінить.Хлопці гинуть за рошенковські фабрики...Ніхто не намагається щось змінити в нашій державі.Ця влада цілком задовольняє тих,хто біля державного корита...
Відповісти
Останні новини
Під час погрому на Волинській митниці мітингувальники ще й побили любомльського поліцейського
25 квітень, 2016, 19:56