На Волині для школярів заплановано придбати 32 автобуси

На Волині для школярів заплановано придбати 32 автобуси
Оптимізація мережі навчальних закладів, в тому числі й на Волині, – питання, яке нині на слуху у багатьох.

І не випадково: система надання якісних освітніх послуг та турбота про те, в яких умовах зростатиме та навчатиметься прийдешнє покоління, – хвилює органи влади та не байдужу до викликів сьогодення громадськість, - повідомляє прес-служба відділу інформаційної політики облдержадміністрації.

За ініціативи голови облдержадміністрації Володимира Гунчика відбулася нарада, мета котрої - детально обговорити механізми придбання шкільних автобусів, якими й довозитимуть учнів із сільської місцевості до опорних шкіл. Серед присутніх на нараді – заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець та керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

Власне, розроблена Міністерством освіти і науки України концепція створення мережі опорних шкіл в Україні має на меті, насамперед, забезпечити якісну освіту, рівний доступ до неї кожного громадянина та ефективність використання ресурсів. Для Волині це питання теж надважливе, оскільки 149 шкіл на теренах краю – малокомплектні. Разом із тим, взявши до уваги перспективний план оптимізації загальноосвітніх закладів, 106 освітніх осередків підпадають під такий процес. Відтак постає чи не риторичне питання: «За умови припинення функціонування малокомплектних закладів, яким чином відбуватиметься підвезення учнів до так званих опорних?» Тобто відповідно створена інфраструктура при цьому – черговий крок у напрямку побудови ефективної моделі освітніх послуг.

За інформацією учасників наради, на сьогодні є потреба у придбанні 32 шкільних автобусів. З Державного бюджету на це виділено 27 млн грн, але тільки за умови співфінансування, включаючи кошти з місцевих бюджетів у співвідношення 50 на 50.

Окремо проаналізувавши потребу придбання шкільних автобусів у межах кожного району, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик акцентував: ми зацікавлені в тому, щоби довести до відома Міністерства освіти та науки України та Міністерства фінансів, що готові раціонально та ефективно використати субвенційні кошти й спрямувати їх за призначенням.

Відтак уже сьогодні заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна лобіюватиме відповідне питання на центральному рівні – у Міністерстві освіти і науки України, де відбуватиметься розширена нарада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А можна нескромно спитатися...? то їх має вистачити на область???? а в нашому районі 2 шкільних автобуси на території АТО згоріло!!! і саме нам вони не перепадуть! то є логіка? а один такий недоломок як на фото мільйонтриста вартує то нічо??? та закордонні мерси 10 літні більше проїздять як оте доробало! я вчитель і вже багато разів бачив, як їх ремонтують... то жах... на шо гроші ДЕРЖАВА у Вол. бюджет закладає? га? та нам їх всіх на облсть мінімум 70 треба!
Відповісти
Некогда уже преобретали Ивеко(маршрутки) для инвалидов. - чай не с похожей ли историей желают сделать подобный жесть под предлогом " для школярів " ???
Відповісти
жесть - аппечатка - жест
Відповісти