Правоохоронці розкрили махінації, пов'язані з ввезенням товарів з Європи

Правоохоронці розкрили махінації, пов'язані з ввезенням товарів з Європи
Арештовано високоліквідні імпортні товари, що ввозилися до України без сплати митних платежів.

На ввезені на територію України з країн ЄС з ухиленням від оподаткування високоліквідні товари вартістю понад 6,2 мільйона гривень накладено арешт відповідно до ухвали Луцького міськрайонного суду від 22 квітня 2016 року, - інформує оперативне управління ГУ ДФС у Волинській області.

Протиправну схему ввезення промислової продукції з Європи без сплати податкових та митних платежів шляхом подрібнення партій викрили співробітники податкової міліції Волині у І кварталі 2016 року в ході операції «Рубіж-2016».

Наразі вже задокументовано причетність кола осіб до діяльності цієї схеми ухилення від сплати митних платежів та зборів.

Зокрема, під час проведення оперативних заходів у прикордонних районах в зоні обслуговування Волинської митниці ДФС встановлено, що низкою організаторів з числа місцевих жителів, систематично здійснювалося переміщення високоліквідних товарів промислової групи з використанням схеми ухилення від сплати митних платежів, шляхом подрібнення великих партій товарів та ввезення їх з Польщі до України.

Зловмисники скористалися наданою законодавством можливістю не сплачувати митні та податкові платежі, у випадку переміщення малих партій в межах визначеної норми, вартістю до 500 євро та вагою до 50 кг і в такий спосіб «перекидали» через державний кордон автомобільні шини та диски, садово-огороднє приладдя, дитячі коляски та велосипеди, комплектуючі запчастини до них, автозапчастини та інші товари для автомобілів.

Саме такий величезний асортимент промислової продукції, що користується попитом на внутрішньому ринку України, в ході обшуків виявили оперативники та слідчі фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області у складських приміщеннях м. Володимир-Волинський, що розташований поблизу митного пункту пропуску "Устилуг".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Правоохоронці розкрили махінації, пов'язані з ввезенням товарів з Європи
26 квітень, 2016, 18:47