Скільки євро заробляють українці в Польщі

Скільки євро заробляють українці в Польщі
У 2015-му році на терені Польщі постійно чи тимчасово працювало близько мільйона громадян України. У середньому кожен українець заробляв на місяць 2000 злотих, тобто 460 євро “чистими” (після відрахування податків та медичної страховки). Про це повідомляє Національний банк Польщі, який присвятив спеціальний рапорт українцям у Польщі, передає УНН із посиланням на “Польське радіо”.

За даними фінансової установи, 94% українців, що минулого року приїхали до Польщі, зробили це з метою праці. Понад 760 тисяч заяв про намір взяти на роботу громадян України видали польські працедавці, — саме на підставі цього документа громадяни країн Східного партнерства можуть працювати у Польщі півроку без дозволу на роботу.

Як дізналися аналітики НБП завдяки анкетуванню українських працівників, їхня середня винагорода наближається до 2000 злотих. Наприклад, особи задіяні у сфері хатньої допомоги отримують близько 1800 злотих на руки, тоді як на будівництві — 2700. Саме у цих двох галузях працює найбільше приїжджих із східного кордону.

Стратегії українських трудових іммігрантів нагадують стратегії поляків на Заході — заощадження за рахунок обмеження коштів на житло та харчування. З отриманих 2000 злотих пересічний українець витрачає у Польщі лише третину, решту — відсилає додому. Загалом, протягом 2015-го українці заробили у Польщі близько 8,4 млрд. злотих, тобто близько 2 млрд. євро.

Українські мігранти, за інформацією НБП, частіше працюють у “сірій зоні”, тому уникають польської банківської системи. Тим не менше, обсяг українських депозитів у польських банках зріс до 900 мільйонів злотих. Серед новоприбулих українських мігрантів більшість складають чоловіки — 58%, тоді як серед заробітчан зі стажем переважають жінки — 67%. Майже дві третини представників останньої міграційної хвилі це люди у віці від 18 до 35 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
При кровавом режиме, столько можно было и тут заработать, причём не напрягаясь.
Відповісти
Цікаво, заробити стільки ж, причому не напрягаючись при "кривавому режимі" це у сфері хатньої допомоги, чи на будівництві?
Відповісти
було і на будівництві, і в сфері хатньої допомоги... зараз, люди погоджуються працювати "за їжу"... Навіть у Луцьку, просто, якщо ви про це не знаєте, то це не значить що такого нема.
Відповісти
Зато вони всі одержують субсидії, як безробітні.Ото держава.
Відповісти
Останні новини
Скільки євро заробляють українці в Польщі
27 квітень, 2016, 06:59