ПриватБанк пропонує банківському співтовариству використовувати мікрофінансування*

ПриватБанк пропонує банківському співтовариству використовувати мікрофінансування*
ПриватБанк готовий виступити модератором широкого обговорення банківським співтовариством перспектив і принципів розвитку ринку і сервісів мікрофінансування, так як вважає цей ринок ключовим для підтримки малого бізнесу та самозайнятості в країні.

Про це повідомив керівник напрямку “Обслуговування малого та середнього бізнесу” ПриватБанку Олександр Ніколенко, - інформує прес-служба ПриватБанку.

За його словами, сучасний технологічний формат фінансування бізнесу за допомогою технологій краудфандінга і краудлендінга дозволить Україні вже протягом цього року залучити для підтримки підприємництва більше 20 млрд грн і забезпечити більше 1 мільйона нових робочих місць.

«Завдяки новим сервісів мікрокредитування велика кількість тих, хто в силу змін в економіці не може знайти роботу в традиційних галузях, спробують створити власний бізнес, щоб утримувати себе і сім'ю, - говорить Олександр Ніколенко. - Максимальна сума підприємницького кредиту сьогодні - до 300 тис. грн, і тут найважливіше питання в зручності доступу до кредиту. Якщо для отримання кредиту потрібно заповнити купу паперів - це не спрацює. А головне завдання сервісів "народного" кредитування це консультаційна підтримка учасникам проекту на всіх етапах його реалізації».

Нагадаємо, сьогодні Національний банк України підтримав розвиток в країні нових сучасних інструментів і запропонував банківському співтовариству знайти консолідоване рішення для роботи з P2P-кредитуванням, яке не створить перешкод для розвитку цього перспективного напрямку фінансового ринку.

«Онлайн-сервіси взаємного кредитування фізичних осіб, а також платформи зі збору фінансування для підприємств отримали широкий розвиток в світі. На сьогодні світовий обсяг такого кредитування оцінюється в $ 64 млрд, а в 2020 році, за оцінками аналітиків Morgan Stanley, може досягти $ 300 млрд», - зазначила заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

Тільки за перші три тижні після запуску сервісу «Кредити українському бізнесу» (КУБ), першої в Україні платформи «народного» кредитування малого бізнесу, гроші на розвиток бізнесу отримали 36 підприємців на суму понад 13 млн грн. Вперше в сучасній українській історії гроші на розвиток справжнього малого бізнесу - невеликих магазинів, сімейних кафе, пралень і СТО - інвестують звичайні люди, які користуються послугами цих же магазинів або пралень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ПриватБанк пропонує банківському співтовариству використовувати мікрофінансування*
27 квітень, 2016, 22:56