Депутати Луцькради подбали про вибори, які будуть через три роки

Депутати Луцькради подбали про вибори, які будуть через три роки
Луцька міська рада прийняла звернення щодо невідкладного прийняття Закону України про проведення виборів до Верховної Ради України за відкритими списками.

Депутати обговорювали це рішення понад годину, викидали-додавали речення, слова і навіть голосували за дві коми.

«Прийняття даного звернення буде стимулювати деяких депутатів працювати ефективніше, особливо тих, які декларували відкриті списки, а потім трохи передумали», - зазначив ініціатор звернення Тарас Шляхтич.

«Наша фракція підтримає, адже у ВР пройшли багато людей, які раніше були в злочинній владі. Кожен день – це новий депутат у новій ВР від опозиційного блоку. Верховна Рада досі не показала, де та коаліція», - Микола Федік.

«Що означає «зменшити напругу у парламенті»? Я за напругу у Парламенті, а не за суцільний «одобрямс». А напруги не має бути у суспільстві», - дивувався депутат Григорій Пустовіт.

Пропозиція щодо позачергових виборів не набрала необхідної кількості голосів.

Публікуємо текст звернення зі змінами, які внесли депутати за більш, як годину часу, обговорення.

«За результатами останніх виборів до Верховної Ради України до парламенту пройшли люди, які були при владі за часів авторитарно-олігархічного режиму Януковича та його поплічників. Замість реальних реформ людям знову пропонують непопулярні зміни та заниження рівня життя простих громадян.

Два роки тому кандидат в Президенти України пан Порошенко і всі політики на Майдані в один голос говорили, що вибори у парламент мають відбуватися за відкритими списками та пропорційною системою. Однак, на превеликий жаль, багато фракцій сьогодні не готові до цього кроку.

Дуже важливо, аби нові парламентські вибори відбувались за новим, демократичним законом. Важливо те, щоб люди бачили, кого вони обирають – лідерів громадської думки, активістів та експертів, а не корупціонерів та маріонеток олігархів.

Ухвалення такого Закону зменшить рівень напруги в парламенті та у громадськості. І цей парламент зможе дійсно працювати для добробуту та блага людей, створення належного громадянського суспільства та правової держави, проведення необхідних, системних і якісних реформ. На наше переконання, позачергові вибори до Верховної ради не є сьогодні потрібні у нашій державі, адже велика частина території знаходиться в окупації російським агресором.

Вимагаємо від Парламенту невідкладного прийняття якісно нового Закону України, положення якого регламентуватимуть проведення виборів до Верховної Ради України за відкритими списками, та який не допустить до єдиного законодавчого органу держави олігархічних та антиукраїнських сил».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати Луцькради подбали про вибори, які будуть через три роки
27 квітень, 2016, 12:09