Жінка не хоче віддавати собаку, - виклики патрульних через домашніх улюбленців

Жінка не хоче віддавати собаку, - виклики патрульних через домашніх улюбленців
На лінію "102" надходить чимало викликів, пов’язаних з вигулюванням собак, укусами та безпритульними тваринами в місті. На кожен виклик патрульна поліція реагує та приїжджає на місце.

На прохання громадян надаємо збірну інформацію щодо таких викликів (інформаційні звернення, порушення правил вигулу, укуси), - повідомляє патрульна поліція Луцька на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі "Фейсбук".

З 19 грудня 2015 по 26 квітня 2016 року надійшло більше 30 звернень інформаційного характеру, частина з яких не підтвердилася.

Здебільшого громадяни повідомляли про те, що собаки надворі кидаються на людей (близько 10 викликів), що на вулиці машина збила собаку (5 викликів), або що собака голосно виє і заважає відпочивати (3 виклики).

Повідомляли люди і про те, що їхній собака загубився, що собака сусідів вибігає на вулицю і цим лякає перехожих, що містом снують зграї вуличних тварин.

У багатьох випадках після прибуття на місце події таких собак уже не виявляють.

Було і кілька неординарних викликів: громадянка повідомила, що у двір від сусідки перелізла вівчарка та подушила її курей, в іншому випадку - загризла гуску. Громадянин повідомив, що колишня дружина не хоче віддавати собаку. Жалілись і на те, що двоє собак покусались між собою. А ще повідомляли, що господиня не годує своїх домашніх тварин та морить їх голодом – собак у тому числі.

Майже 30 викликів зафіксовано щодо порушення правил вигулювання собак: у невстановлених місцях (парки, дитячі майданчики), без намордника чи без повідка.

У таких випадках патрульні роблять усні зауваження та проводять профілактичні бесіди.

В одному випадку мало не дійшло до застосування травматичної зброї, коли чоловік зробив іншому зауваження про те, що його собака без намордника.

11 викликів надійшло щодо укусів собакою, чим завдано тілесних ушкоджень, розірвано одяг або сумку. Здебільшого, в таких випадках власника не можуть виявити. Якщо ж виявляють, то особу доставляють у міськвідділ для складання адмінматеріалів (протокол за ст. 154 КУпАП – порушення правил тримання собак). Далі ж рішення приймає адміністративна комісія при міськраді.

Був випадок, коли власник тварини ще й побив чоловіка, якого покусав його собака, за що, звісно, теж був доставлений у відділок поліції.

Якщо патрульні виявляють собаку чи зграю собак, то викликають КП «Ласка», яке опікується безпритульними тваринами. Ця співпраця налагоджена.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Жінка не хоче віддавати собаку, - виклики патрульних через домашніх улюбленців
27 квітень, 2016, 13:10