Директорів луцьких шкіл і надалі вибиратимуть без політики

Директорів луцьких шкіл і надалі вибиратимуть без політики
Фракція «УКРОП» в Луцькій міські раді ініціювала зміни до рішення про призначення директорів шкіл.

Ця частина депутатів вважає, що саме міська рада повинна вирішувати, хто має очолювати навчальні заклади, а не міський голова одноосібно.

«Політичні партії не мають права втручатися у роботу закладів освіти», - зазначила депутат Алла Надточій.

«Не чув жодного разу від батьківських комітетів, щоб директор не задовольняв. І мене директори самі просили: тільки не політику. Самі педагоги не хочуть політики», - додав Микола Яручик.

«Це добре, що піднялося це питання. Буде конкурс – будемо вирішувати», - переконаний депутат Павло Данильчук.

«Певно, ця пропозиція звучить не для того, щоб міський голова мав контроль, а просто деякі депутати не мають контролю над директорами. Створення батьківських фондів лобіюють різні політичні сили. Я прошу не підтримувати це рішення, бо це втручання в освітній процес», - виступила депутат від «Солідарності» Наталія Бунда.

«Це питання зараз не на часі, бо директори в кінці навчального року перестануть думати про виховний процес, а почнуть переживати за свої робочі місця», - переконаний радикал Костянтин Петрочук.

«Дійсно, законодавство передбачає і такі, і такі можливості. Але це положення, що діє, було прийнято Луцькою міською радою. І фраза «відновлення законності» – не доречна. Буде Закон «Про освіту» і немає потреби зараз щось змінювати і через місяць змінювати ще раз. Немає потреби приймати закон перед Верховної Радою», - взяв слово начальник управління освіти Луцькради Олег Гребенюк.

Проти змін виступила і голова профспілки працівників освіти Галина Василенко.

«Це для чого? Ми знову розставлятимемо своїх директорів згідно з партіями? Усі розуміють для чого це робиться. Директори відчувають відповідальність за колективи. Якщо батьківський комітет збереться, висловить недовіру, тоді будемо розвиватися», - висловися міський голова Микола Романюк.

«Я не розумію чому така висока напруга. Ніхто нікого не знімає. Все-рівно кандидатуру подає начальник управління освіти. Ми просто хотіли послухати в цьому залі людину, яка вчитиме наших дітей», - виступив депутат від фракції «УКРОП» Олександр Кравченко.

«Таке обговорення – свідчення того, що проблема існує. В разі прийняття нашого рішення депутати не здобудуть право обирати керівників, а просто заслуховувати», - взяв останнє слово ініціатор Борис Смаль.

Рішенню не вистачило голосів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Невже не будуть дивитись, хто кому - дівер ?..
Відповісти
Все таки приємно,що більшість депутатів має розумний, виважений підхід.
Відповісти
Останні новини
Директорів луцьких шкіл і надалі вибиратимуть без політики
27 квітень, 2016, 12:53