Заборонили продавати ліки через інтернет

Заборонили продавати ліки через інтернет
Від сьогодні, 29 грудня, набуває чинності наказ МОЗ, яким затверджено нові ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Серед найяскравіших змін можна відзначити заборону дистанційної, тобто через Інтернет, торгівлі лікарськими засобами, передає Лігабізнесінформ.

Також забароняється продаж лікарських засобів поштою та через будь-які заклади (крім аптечних) «і поза ними», крім випадків відсутності аптеки або структурного підрозділу аптеки у сільській місцевості, коли роздрібна торгівля лікарськими засобами за переліком, встановленим наказом МОЗ, здійснюється в приміщеннях фельдшерських, фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських, дільничних лікарень, амбулаторіях, на підставі договорів, укладених з ліцензіатом, що мають ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Крім того, у нових ліцензійних умовах прямо забороняється реклама лікарських засобів, які відпускаються за рецептом, що відповідає вимогам закону «Про рекламу».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Заборонили продавати ліки через інтернет
29 грудень, 2011, 10:58