Через недбалість посадовців державі завдали збитків на понад два мільйони

Через недбалість посадовців державі завдали збитків на понад два мільйони
Через недбалість посадовців ДП "Поліське лісове господарство" державним інтересам завдано понад 2,3 млн гривень збитків.

Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт та матеріали кримінального провадження щодо лісничого та майстра лісу державного підприємства "Поліське лісове господарство", - повідомляє прес-служба прокуратури у Волинській області.

Улітку минулого року лісничий, не переконавшись у достовірності даних, зазначених в лісорубному квитку, за відсутності дозволу на спеціальне лісокористування у кількох виділах Розничівського лісництва дав вказівку майстру лісу цього ж лісництва та лісорубній бригаді розпочинати рубку дерев.

При цьому лісничий не відконтролював правомірності рубок, не забезпечив правил відпуску лісу на пні, правил рубання лісу, хоча й мав би це зробити.

Недбало поставився до виконання своїх службових обов’язків і майстер лісу, який, отримавши вказівку від лісничого, не встановив на місцевості точне місцезнаходження виділу, не звірив площу і границі ділянки із площею, зазначеною в лісорубному квитку, й наказав розпочинати рубку дерев.

Через такі дії лісника й майстра лісу упродовж липня-серпня 2015 року у виділах, у яких не були заплановано рубки, було незаконно зрубано 762 дерева, чим ДП «Поліське лісове господарство» завдано збитків на суму понад 2,3 млн.

Нині обидва посадовці обвинувачуються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

У кримінальному провадженні директором ДП "Поліське ЛГ" до них також заявлено цивільний позов про відшкодування завданих збитків.

Остаточне рішення щодо цієї справи прийматиме суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через недбалість посадовців державі завдали збитків на понад два мільйони
28 квітень, 2016, 09:34