На Волині згоріло 5 храмів через необережність

На Волині згоріло 5 храмів через необережність
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та начальник Головного управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук вирішили звернутися до населення області з проханням бути обережними з вогнем під час Великодніх свят.

Відповідне звернення до волинян вони підписали 27 квітня, - повідомляє VIP.

На жаль, на Волині пожежі бувають дуже часто. Зокрема, як зазначив головний надзвичайник області, лише у 2016 році сталося вже 319 пожеж, у яких загинуло майже два десятки людей. Владика Михаїл запевнив, що чимало церков на Волині – дерев’яні, тому вони ще легше піддаються вогню. За словами священнослужителя, навіть релігійні особи мусять знати, як діяти під час пожежі. Тому для студентів Волинської православної богословської академії надзвичайники проводять відповідні навчання.

«Священик – це не лише релігійний діяч, це і просвітитель в тих нуждах і потребах, які є поза межами релігійного життя. Тому наші студенти мають заняття з домедичної допомоги, вчаться користуватися вогнегасником та інше», – розповів митрополит.

Володимир Грушовінчук підтвердив, що на Волині пожежі трапляються, на жаль, дуже часто. «Для нашої області ця проблема дуже актуальна. Стосується вона і церков, яких в області понад 100. За останні 10 років на Волині сталося 5 резонансних пожеж, коли храми згоріли вщент. Тому особливо напередодні Великодня треба інформувати людей про те, як вести себе з вогнем», – висловився головний волинський борець із вогнем.

Тож владика Михаїл та Володимир Грушовінчук підписали спільне звернення до волинян, у якому закликали бути обережними з вогнем особливо на Великдень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.